Dimarts es commemora el dia contra la violència masclista

La plaça de la Font acollirà la lectura del Manifest Institucional

Per . Actualitzat el

El pròxim dimarts, dia 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i l’Ajuntament ha organitzat diversos actes per commemorar i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica. La setmana començarà, el dilluns 24 a les 10:30h, amb una jornada organitzada conjuntament l’Ajuntament, el Col·legi de Periodistes i l’Associació de Dones Periodistes on es presentaran els resultats del darrer estudi sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació. L’acte principal de commemoració del 25N se celebrarà el dimarts, a les 13h a la Plaça de la Font, on es realitzarà una concentració ciutadana i lectura del manifest institucional en rebuig a la violència masclista. El mateix matí a les 11:30h, la URV acollirà la taula rodona sobre L’atenció a les víctimes de la violència de gènere: el protocol d’intervenció i actuació a Tarragona amb la participació de representants dels serveis d’atenció a la víctima.

Aquest any, se sumen a la celebració les escoles de la ciutat en el marc del projecte El tren de la Coeducació que impulsa el Pla de Polítiques d’Igualtat. El dimarts, els CEIPs Bonavista i els Àngels realitzaran una acció simbòlica i pintaran un mural amb la supervisió de dos artistes del graffiti, Foham Fonesz i Aureol Sans. A Bonavista l’acte començarà a les 9:30h amb la participació dels alumnes de 6è de primària i a Els Àngels serà a partir de les 3 de la tarda i hi participaran alumnes, pares i mares. El Tren de la Coeducació és una iniciativa que es va posar en marxar el curs 2009-2010 que té com a objectiu treballar en l’àmbit escolar els valors igualitaris i abordar la resolució de conflictes, la interculturalitat i la cooperació.

Els actes continuaran durant la setmana, el dijous 27 el Centre Sociocultural de la Part Alta s’impartirà el taller Com construir una relació de parella igualitària i equilibrada a càrrec de Judit Asensio, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Tarragona. El dissabte les escales de la catedral seran l’escenari de dues intervencions artístiques a les 5 de la tarda.