Jordi Salas-Salvadó guanya el Premi DuPont de la Ciència

El professor de la URV ha estat reconegut per la trajectòria i les aportacions científiques

Per . Actualitzat el

El doctor Jordi Salas-Salvadó, professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, ha estat escollit guanyador del XXIV Premi DuPont de la Ciència, dotat amb 30.000 euros i la temàtica del qual gira en aquesta edició entorn de la nutrició i la salut. El jurat, que ha pres la decisió per unanimitat, ha destacat la gran experiència del doctor Salas-Salvadó en diversos aspectes epidemiològics, clínics i bàsics relacionats amb l’obesitat, les alteracions pròpies de la síndrome metabòlica, la diabetis i l’efecte que té la dieta en els factors de risc cardiovascular.

El president del jurat, el professor Santiago Grisolía, ha explicat que és especialment rellevant l’aportació de Salas-Salvadó a l’estudi Predimed-Plus, un estudi que pretén avaluar l’efecte de la pèrdua de pes –mitjançant la dieta mediterrània i la promoció de l’exercici físic– sobre la prevenció de la malaltia cardiovascular. «El doctor Salas-Salvadó està molt compromès amb la divulgació de la ciència», ha destacat Enrique Macián, president de DuPont a Espanya i Portugal. «La dieta mediterrània té amb ell un gran ambaixador», ha afegit.

El jurat es va reunir el dia 13 de novembre i l’entrega del guardó es farà a Oviedo a principis del proper any. El Premi DuPont, que es va crear l’any 1991 sota l’impuls del professor Severo Ochoa, té l’objectiu d’estimular les iniciatives que, en forma d’articles o treballs publicats, constitueixen una contribució important a l’avanç de la ciència i de les seves aplicacions. Es tracta d’un dels reconeixements més prestigiosos en l’àmbit de la recerca científica que s’atorguen a la península ibèrica, i està convocat per l’empresa DuPont.