El Festival Eclèctic creix amb nous escenaris

La URV, la Sala Zero, el Café Metropol, els centres cívics de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau s’afegeixen al Teatre Metropol

Per . Actualitzat el

El Festival Eclèctic arriba enguany a la seva 4a edició. Coincidint amb la celebració el dia 3 de desembre del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, la ciutat acollirà del 27 de novembre al 5 de desembre una programació cultural protagonitzada per 21 grups escènics i artistes vinculats a l’àmbit de la discapacitat. El festival fou impulsat el 2010 des de quatre formacions escèniques de la ciutat i el departament de Polítiques d’Igualtat amb la intenció d’esdevenir un petit moviment sociocultural a la ciutat i en aquests quatre anys s’ha consolidat com a referent en d’art inclusiu a Catalunya. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha destacat el paper dels patrocinadors Dow Chemical, Port de Tarragona i Obra Social La Caixa i ha agraït la seva aposta ferma per un festival que afavoreix la descoberta mútua entre artistes i espectadors. I ha afegit «la programació d’aquest any també busca arribar a un públic jove, obrint els espectacles als estudiants de secundària i a la comunitat universitària».

Com a novetat d’enguany, destaca la participació de la Universitat Rovira i Virgili. El divendres 28 el Pati del Campus Catalunya es convertirà en escenari d’una intervenció coreogràfica i acollirà el mateix dia una taula rodona sobre dansa inclusiva «De les arts escèniques a la discapacitat i viceversa». En un altre acte paral·lel, el proper dimarts dia 2 es presentarà la xerrada «Cultura sorda i mitjans de comunicació» a càrrec de l’investigador en cinema sord, Pablo Navarro. En la programació d’aquest any, es consoliden també les matinals educatives al Metropol i el Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau obertes als estudiants de secundària.

La Sala Zero també s’estrena en el Festival, el dijous 27 a les 22:30 oferirà dues sessions de música a càrrec de Dj Pascal Kleiman de França i Dj Abadia de Reus. La música també és la protagonista de concerts com el del grup Kandi i els que són, dissabte 29 al Cafè Metropol, o el cantador Juanito Aragonés, diumenge 30 a la sala d’actes de l’ONCE, que ens aproparà la música d’arrel de les Terres de l’Ebre, tota una aposta eminentment cultural. El dia 3 de desembre, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, el matí començarà amb un concert coral a la Plaça de la Font i a la tarda la presentació al centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau del Don Juan de Molière a càrrec del grup Amanida Teatre de la ONCE. Ja en el post-eclèctic, un concert solidari el cor Malagasy Gospel de Madagascar, organitzat per la Fundació Agua de Coco, al Centre Cívic de Bonavista el diumenge 14 de desembre.

La programació completa pot consultar-se a la pàgina web de l’Ajuntament i a l’aplicació per smartphones de l’agenda cultural municipal.

Descarregueu-vos el Programa del Festival Eclèctic 2014.