8 Restaurant, novetat gastronòmica a Reus, amb Gerson Ribal

Per . Actualitzat el

Atots els seguidors i admiradors de la tasca professional del xef Gerson Ribal, que durant molts anys va donar un gran prestigi al restaurant familiar La Grava, del Morell, tancat a començaments de l’any passat, ens ha il·lusionat molt retrobar-lo en aquest nou restaurant reusenc.

La gran amistat entre Gerson i Joan Pere Ferran ha fet possible posar en marxa aquest projecte, que va començar a caminar l’octubre del 2014, i que ofereix una cuina marinera, de mercat i de temporada i d’arrossos. El menjador, situat al primer pis del Lizarrán del Raval de Sant Pere, gaudeix d’una atractiva i singular decoració de temàtica marinera i té una capacitat per fins a un centenar de comensals; està dirigit per Joan Pere, que té el suport de Franklin Pieters.

Del celler, que té unes 40 especificacions, en té cura el sommelier Carlos Montagut. L’origen o significat del nom del restaurant es remunta sis anys enrere amb l’obertura de l’establiment Peixateries 8; el nom en si és molt coherent, ja que està emplaçat a la plaça Peixateries al número 8 i la seva especialitat és el peix i marisc arribat directament dels mercats i llotges més properes. Com que aquest establiment està totalment ubicat a l’exterior, a la plaça, tan sols està obert de juny a mitjan octubre. El seu propietari va decidir fa pocs mesos crear el 8 Restaurant, per poder seguir donant servei als clients d’estiu en un espai modernista i modern alhora i incorporar arrossos i productes de temporada.

Entre les especialitats de la seva carta podem destacar la croqueta i carpaccio de gamba fresca, 10€; trinxat de patata amb ou i carabiner, 12€; amanida de temporada, 8€; coca de molls amb escalivada i romesco, 10€; arròs d’anguila, tomàquets i safrà, 14€; papillota de pop i verduretes, 15€; peixos de llotja al gust del client, s/m; porcell cruixent amb gamba de Tarragona, 16€; i, a l’hora de les postres, el coulant de xocolata i el seu gelat, 6€; pastís de formatge amb xarrup de vi i fruits vermells, 6€; merengue amb granissat de mojito, 6€, entre altres. Al costat de l’entrada al menjador, un taulell exposa una gran varietat de peixos i mariscs, que facilita al comensal la seva tria. Cal també tenir en compte els suggeriments «més frescos» que se sumen diàriament a la carta.