L’Ajuntament no apuja impostos ni taxes en el pressupost 2015

El consistori redueix un 34% l’endeutament

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment avui el pressupost per a l’any 2015. Aquest pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor de CiU, PP, UAM, el regidor no adscrit Massimiliano Revello, i el vot en contra del PSC.

El pressupost total per al 2015 és de 39.318.452, 97 euros, cosa que representa un 5% menys que aquest exercici 2014. «Tot i així no apujarem els impostos i les taxes als ciutadans», ha afirmat la regidora d’Hisenda, Montse López, qui ha explicat que s’han congelat les ordenances fiscals, «cosa que vol dir que, per tercer any consecutiu els ciutadans de Calafell pagaran el mateix».

La regidora d’Hisenda també ha destacat que l’Ajuntament de Calafell arriba al 2015 havent reduït considerablement l’endeutament. Si al 2011 l’Ajuntament de Calafell tenia un endeutament del 114% (45,8 milions d’euros) ara s’arriba al 2015 amb un 80,6% d’endeutament (32,6 milions d’euros). La reducció d’un 34% de l’endeutament de l’ajuntament és degut, «a la bona gestió de la despesa duta a terme en aquest últims anys», tal i com han dit la regidora d’Hisenda, Montse López. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, també ha recordat que «durant aquests quatre anys hem hagut de fer un gran esforç de contenció, que ara ha donat resultats». Joan Olivella ha destacat, a més, que durant el present mandat «hem intentat ser eficaços, escoltant la ciutadania, i donant resposta a les seves necessitats». De fet, aquesta bona gestió ha permès que, si a principi de mandat l’Ajuntament de Calafell estava entre els més endeutats de Catalunya, ara la situació sigui molt més bona.

En aquest sentit, tot i que el pressupost de 2015 sigui inferior al de 2014, l’Ajuntament de Calafell no preveu demanar cap operació de crèdit per dur a terme les seves actuacions, entre les quals destaca l’1,4 milions dedicat a inversions per al municipi. Entre les inversions que es duran a terme al 2015, hi ha:

-Rehabilitació i Museïtzació Confraria de Pescadors(216.000€)

-Adequació del Mercat Vell com a Espai Polivalent (100.000€)

-Millora de carrers a Segur de Calafell (200.0000€)

-Adequació parcs i jardins (70.000€)

-Àrea de fitness a l’aire lliure (15.000€)

S’incorpora la paga extra als treballadors

Tot i tenir un pressupost inferior al 2014, i no demanar cap crèdit, el pressupost de 2015 de l’Ajuntament de Calafell preveu pagar als treballadors municipals la paga extra que es va treure al 2012. «Considerem que va ser molt injust que se’ls traiés aquesta paga, i per això hem decidit incorporar-la el proper any», ha afirmat Montse López.

Calafell, municipi cardioprotegit

Una de les novetats del pressupost de 2015 és que preveu instal·lar desfibriladors als equipaments esportius i al passeig marítim. L’Ajuntament de Calafell destinarà 8.700 euros a la instal·lació d’aquests desfribiladors, amb l’objectiu que Calafell «sigui un municipi cardioprotegit».

Restricció de vehicles a l’Illa de vianants

També es destinarà una partida (60.000 euros) a instal·lar càmeres de videogilància a l’entrada de l’illa de vianants, per tal d’evitar l’entrada de vehicles no autoritzats en aquesta zona de Calafell Platja. Ara ja s’ha prohibit la càrrega i descàrrega en aquesta zona, i s’han habilitat altres zones per accedir-hi, i l’any proper es restringirà encara més l’entrada de vehicles, que es limitarà als residents.