Torna la Setmana del Còmic

Del 16 al 23 de novembre es podran seguir conferències, projeccions i exposicions

Per . Actualitzat el

Ja fa set anys que Tarragona porta l’art del còmic a la seva màxima potència amb el col·lectiu Delirópolis i la col·laboració de l’Ajuntament. Una vegada més, doncs, la setmana vinent, del 18 al 23 de novembre, se’ns presenta un programa carregat de bones propostes, entre conferències, projeccions i exposicions.

El més destacat aquest any a nivell promocional és el propi cartell, fet en col.laboració de Paco Roca (arrugas) i MAX (Peter Punk, El Vibora), els 2 exponents més destacats del panorama nacional del còmic actual. Aquesta col.laboració és molt important per als experts relacionats amb aquest món. La imatge destaca Tarragona com una ciutat superrealista. (Adjuntem el cartell)

Respecte a les conferències tindrem la visita del mateix MAX (el dibuixant de major projecció internacional ara mateix, premi nacional de còmic entre d’altres) per parlar de com construir un còmic; també podrem escoltar una xerrada sobre censura en premsa amb els ninotaires Romeu (El País), Kap (La Vanguardia), Napi(Més Tarragona), Faro (Diari Tarragona) i elchicotriste (Tottarragona), que parlaran de les seves experiències a nivell de censura en diferents mitjans, la presentació de la revista de cultura pop Tentacles i la cel.lebració de una dècada del col.lectiu Delirópolis, 10 anys de còmic a Tarragona!

Pel que fa a les exposicions podrem veure Caras Bravas, una col.lecció de caricatures del més important caricaturista Argentí David Pugliese i les il.lustracions de la també argentina Jésica Cichero amb la seva mostra Visiones ilustradas.

Respecte a les projeccions hi ha programats dos documentals, un de recent producció, Los cómics de Toutain sobre l’editorial nacional més important de còmics dels 80 i comptarem amb la presència dels seus realitzadors; així com del documental americà inèdit a l’estat espanyol Stripped, sobre les tires còmiques dels Estats Units. Miyazaki també estarà present a través de El diari de Chihiro, entre d’altres.

PROGRAMA 7a SETMANA DEL CÒMIC DE TARRAGONA
-Tots els actes es faran a l’Antiga Audiència-

Conferències:
-Dimarts 18 Novembre, 19h: MARVEL, dies del passat futur; per David Badia
-Dimecres 19 Novembre, 19h: Construyendo un cómic; per MAX
-Dijous 20 Novembre, 19h: Presentació revista Tentacles ; amb els editors Jordi Riera i Jaume Capdevila KAP
-Divendres 21 Novembre, 19h: Censura en premsa, Autors maleïts; amb Romeu, Kap, Napi, Faro, Elchicotriste, etc.
-Dissabte 22 Novembre, 19h: Una dècada de còmic a Tarragona; pel col.lectiu DELIRÒPOLIS

Exposicions:
Caras Bravas -David Pugliese
Visiones ilustradas -Jésica Cichero

Projeccions:
-Diumenge 16 de novembre, 18h: Los cómics de Toutain (2014); documental sobre la figura de josep toutainvila, un dels editors de còmic més importants del nostre país, i pioner en l’edició de còmic adult. Presentació prèvia pels seus autors, Jonathan Contreras i Aitor Marcet.

-Dilluns 17 de novembre, 20h: Stripped (2014); documental que analitza l’evolució en la publicació de les tires de còmic als diaris, amb l’arribada de les noves tecnologies als mitjans. Entrevistes amb més de 90 dibuixants, des de les vaques sagrades fins els novells, posen a debat els diferents punts de vista generacionals.

-Dimecres 19 de novembre, 20h: El viatge de Chihiro (2001); una de les obres mestres de Hayao Miyazaki, i en la que s’endinsa més en el món oníric amb el què solen flirtejar els seus personatges.

-Dijous 20 novembre, 20h: Artschool Confidential (2006); segona col.laboració entre daniel clowes (guió) i terry zwigoff (direcció) després de Ghostworld. Basada en el seu còmic, i novament amb secundaris de luxe com John Malkovich, Angelica Huston o Jim Broadbent, clowes ens retorna al seu món marginal, aquest cop amb els ulls d’un estudiant d’art.

-Diumenge 23 de novembre, 20h: Hollywoodland (2006); cinema negre de primer ordre dirigit per allen coulter, un veterà de la televisió amb participacions a sèries com The sopranos, Boardwalk empire, Roma, House of cards, Expedient x…un detectiu privat encarnat per Adrien Brody investiga la misteriosa mort de George Reeves, el primer superman que va triomfar a la petita pantalla.