Els transportistes desconvoquen l’aturada

El Comitè Nacional de Transport aconsegueix la devolució del cèntim sanitari

Per . Actualitzat el

El Comitè Nacional de Transport i el Ministeri d’Hisenda han signat avui un acord sobre la devolució íntegra dels imports reclamats pel cèntim sanitari. Així mateix, s’ha procedit a desconvocar l’Atur que les empreses de transport tenien previst secundar a partir del pròxim 17 de novembre.

Amb la signatura d’aquest acord, es garanteix a les empreses de transport de mercaderies per carretera que Hisenda els retornarà l’import íntegre abonat pel cèntim sanitari imposat que el Tribunal de Justícia de la UE va declarar contrari al dret comunitari el passat mes de febrer, així com els terminis de tornada i la seva tributació, entre altres aspectes.

La paralització dels serveis de transport de mercaderies per carretera hagués tingut un impacte econòmic per al conjunt de les empreses usuàries del transport d’uns 1.450 milions d’euros, segons dades de les organitzacions que prenen com referencia aturades anteriors del sector. Una vaga d’aquestes característiques hauria suposat múltiples perjudicis per al sector de gran consum i un impacte directe en la recaptació dels impostos (IVA i hidrocarburs) com a conseqüència del descens de l’activitat econòmica i mobilitat que, paradoxalment, podria tenir un impacte econòmic major que el que motiva el desacord.

Per tot això, des de la FEAT es feliciten per l’acord aconseguit que «evita causar uns perjudicis que el sector del transport en cap cas hagués desitjat als seus clients i a la societat en general».