Finalitza el Pla d’Ocupació Tarragonès 2014

Impulsat per la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal, hi han participat cinc persones de la comarca

Per . Actualitzat el

Ja ha conclòs el Pla d’Ocupació Tarragonès 2014, un projecte ocupacional de sis mesos adreçat a persones aturades impulsat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès. La seu del Consell Comarcal va ser l’escenari de la cloenda del pla, durant la qual es va impartir el mòdul formatiu «Com fer front a la recerca de feina».

L’equip del Pla d’Ocupació Tarragonès 2014 ha estat format per un responsable i quatre peons, que han desenvolupat tasques de neteja, desbrossament i altres treballs de manteniment i millora forestal als municipis de Torredembarra, Vespella de Gaià, el Catllar, Roda de Berà i els Pallaresos. Els participants han rebut formació general adequada a les necessitats del grup i formació específica com el curs de motoserrista i un altre de prevenció de riscos laborals.

A l’inici del projecte es va realitzar una primera jornada d’acollida per comentar amb els treballadors els aspectes més importants de la feina a desenvolupar i se’ls va impartir una primera formació en competències professionals aprofundint especialment en el treball en equip. Tres mesos després es va fer una sessió de seguiment per tal de valorar les tasques realitzades i va tenir lloc el mòdul de «Recerca de feina», orientat a facilitar la inserció dels seus participants en el món laboral mitjançant la correcta elaboració del currículum i l’aprenentatge d’altres coneixements complementaris.

Durant l’acte de cloenda, que va tenir lloc el passat dia 4 de novembre, es va impartir el mòdul formatiu «Com fer front a la recerca de feina», en el qual es van aplicar els coneixements adquirits i es van dur a terme les entrevistes finals de valoració als usuaris per tal de conèixer el seu grau de satisfacció envers el Pla d’Ocupació.

Aquest projecte forma part del Pla de foment de l’ocupació 2014 que la Diputació de Tarragona ha impulsat amb l’objectiu de reforçar les polítiques actives d’ocupació amb una actuació dirigida al conjunt del territori i repartida entre les 10 comarques de la demarcació.