35 anys de la recuperació Ball de Bastons

Balladors de totes les èpoques que interpretaran la tradicional peça ‘La boja’

Per . Actualitzat el

«El Ball de Bastons del Vendrell embogeix». Així han anomenat el pròxim acte que l’entitat ha organitzat per al pròxim 15 de novembre per celebrar el 35è aniversari de la recuperació del Ball de Bastons.

Per celebrar aquest esdeveniment s’ha convocat balladors i exballadors de totes les èpoques, juntament amb les Gralles del Baix Penedès. L’acte consistirà a recórrer un quilòmetre ballant La boja sense parar, en el qual els bastoners s’aniran rellevant els uns als altres durant el trajecte. Els organitzadors calculen que durarà aproximadament una hora i que es faran 225 «boges» tocades i ballades.

El recorregut és circular i començarà a les set del vespre a la plaça Vella. Passarà pel carrer del Peix, la Rambla, el carrer dels Cafès, la plaça Nova, el carrer Muralla, el carrer Major, el carrer Carnisseria, el carrer Racó, el carrer Crèdit, el carrer Alt i retornarà a la plaça Vella.

La boja és un ball de bastons molt popular i tradicional al Penedès i al Garraf on els balladors es desplacen mentre ballen. La versió que interpreten Les Gralles del Baix Penedès té una segona veu que va composar en Jaume Vidal, Carboner, la partitura de la qual forma part de l’arxiu de partitures del grup.
Quan acabi aquest acte i per finalitzar la commemoració del 35è aniversari del Ball de Bastons, tots els membres que han passat pel ball o segueixen en actiu, juntament amb els grallers, faran un sopar de germanor al restaurant Xaloquell.

Segona celebració

Fa 5 anys el Ball de Bastons va organitzar «L’hora del Sotacama», que consistia en ballar durant una hora La Rosanna, amb la mateixa finalitat, celebrar el 30è aniversari de la recuperació d’aquesta associació. L’últim acte que van realitzar aquest any per celebrar l’aniversari va ser el passat 18 d’octubre quan es va fer una trobada bastonera al Vendrell amb el Ball de Bastons de Llorenç, el Ball de Bastons de Torredembarra, el Ball de Bastons d’Altafulla i el Ball de Bastons el toc d’Olerdola.

En aquella ocasió es va fer un recorregut pel centre de la vil·la durant la tarda, un sopar per les colles convidades i un concert amb Pere Anton i Tu i Kame-Hame que va durar fins a la matinada.