Quinze minuts (o més) de glòria

Per . Actualitzat el

Una de les frases que ha estat més reproduïda de l’artista Andy Warhol és aquella cita que augurava que, en un futur més o menys proper, «tothom seria famós durant quinze minuts». Doncs bé, sembla que el futur ja és aquí i que, lliscant per la dictadura dels reality-shows que monopolitzen la televisió i l’auge de les xarxes socials, apareixen de sota l’estora projectes que ens mostren allò que és més bàsic i sensible de les ciutats: les persones que hi viuen.

Retratar els ciutadans anònims és un dels objectius que persegueix la iniciativa «Persones de Tarragona», que disposa d’un perfil de Facebook i Instagram des d’on queden retratats els ciutadans en el marc de la seva quotidianitat, un espai en què aprofiten per parlar de qui són i què els mou.

L’objectiu és simple, però no fa desmerèixer el resultat, que no és altre que el d’obtenir un retrat humà de Tarragona com una ciutat bastida per carrers, mapes i edificis, però que també és un organisme humà, format per persones que viuen, somnien, treballen i intercanvien experiències dins de la graella freda de la trama urbana. En definitiva, un d’aquells projectes que cal conèixer per palpar el pols del món en el qual vivim i que, de passada, atorga el paper protagonista a moltes persones que s’hi mouen en el dia a dia de manera anònima.

Feu-hi un cop d’ull, segur que trobeu més d’un conegut que ja ha estat «capturat» per l’objectiu dels organitzadors. Qui serà el pròxim?