El turisme rus baixa, l’europeu es manté

Des del Patronat de Turisme s’assegura que el comportament turístic ha superat les expectatives previstes

Per . Actualitzat el

Una dada significativa que demostra que el comportament turístic durant la temporada 2014 ha estat millor i per sobre de les expectatives previstes és que tan sols s’han registrat 300.000 pernoctacions menys, passant de 7.300.000 estades el 2013 a 7.000.000 el 2014; fet que l’alcalde, Pere Granados, ha qualificat com «una temporada bona si partim de les previsions de començaments d’any, i que el 2013 va ser una temporada rècord i històrica».

L’alcalde matisava que «el mercat rus ha anat a la baixa enguany fet que ha afectat totes les destinacions, malgrat que Salou continua mantenint el lideratge en aquest mercat». Afegia que «és una qüestió conjuntural de l’economia d’aquell país i, per tant, continuarem treballant aquest mercat perquè és important per a Salou i hi estem molt ben posicionats».

També remarcava que les accions per al 2015 es concentraran a reforçar i consolidar mercats tradicionals que tenen un bon comportament com l’espanyol, el francès, el britànic i l’irlandès; i a treballar mercats emergents com els de Kazakhstan o Azerbaidjan, a més «d’impulsar accions de desestacionalització treballant segments i mercats de turisme esportiu i familiar, turisme senior, turisme escolar i turisme d’escapada i proximitat, en temporada baixa».

Per la seva banda, el regidor de Turisme i president del Patronat, Benet Presas, remarcava que «el mercat britànic té perspectives de creixement, com l’irlandès i el francès; i hem de treballar i reforçar encara més el mercat espanyol perquè és el primer de la nostra destinació». Respecte al mercat rus, el regidor deia que «no hem de ser pessimistes perquè això pot canviar amb un canvi econòmic». Afegia que «seran importants les accions i campanyes de comunicació i relacions públiques a Espanya i França, i seguirem el camí de promoció als mercats tradicionals, entre els quals Anglaterra i Irlanda, però també Bèlgica i els Països Baixos».