9N – 162.129 vots tarragonins i civisme

Envieu-nos o compartiu les fotografies d’aquest diumenge

Per . Actualitzat el

Les comarques de Tarragona has viscut aquest diumenge una jornada històrica. Des de primera hora del matí milers de tarragonins i tarragonines han participar activament en el procés del 9-N fent cua a les seus habilitades per a donar la seva opinió sobre el futur polític que volen per a Catalunya. La jornada, desenvolupada en un ambient festiu i sense incidències ha permès veure als carrers de totes les poblacions tarragonines famílies senceres desplaçant-se fins als instituts habilitats per a l’ocasió per tal de dipositar el vot en aquest procés participatiu sense precedents i que, de ben segur, apareixerà per sempre en els llibres d’història de Catalunya.

Les cues han estat constants arreu del territori, sobretot a partir del migida i a primera hora de la tarda, que és quan la majoria de la població ha sortit al carrer per participar en aquest 9-N tot i els advertiments d’il·legalitat procedents del Tribunal Constitucional. A les 13h més de 80.000 persones ja havien votat a les Comarques del Camp de Tarragona. A les 18h el recompte provisional de vots pujava fins a 139.000 vots al nostre territori. Un cop tancades les urnes, a les 20h, la participació a Catalunya va enfilar-se fins als 2.250.000 vots (159.444 al nostres territori amb un 80% de Sí-Sí), un autèntic èxit de participació segons deia en compareixença el mateix president de la Generalitat, Artur Mas.

Mas, acompanyat de la vicepresidente Joana Ortega, agraïa la tasca desenvolupada pels voluntaris, les entitats i les persones que al llarg de la jornada han fet possible que el 9-N hagi estat un èxit tot i els condicionants de la darrera setmana. Entre els missatges del president Mas destaca els adreçats directament al govern de l’Estat, del qual ha lamentat que novament deixi passar una «oportunitat d’or» per escoltar la voluntat del poble de Catalunya, que no és altra que «poder governar-se ell mateix».

A la vegueria de Tarragona, amb el 100% escrutat, 163.649 persones han votat. A hores d’ara, la delegació del Govern encara està rebent vots i el procès participatiu no es tancarà fins d’aquí a quinze dies.

tgn

Resultats de la vegueria a Tarragona.

La jornada ha deixat imatges úniques a Tarragona i a tot Catalunya, on les masses de gent fent cua per votar a les portes dels instituts han estat contínues.

Institut Tarragona Calafell - Joan Grífols Institut Pons d'Icart Institut Tarragona Tarragona

 

NotíciesTGN vol compartir les vivències dels tarragonins i tarragonines de la jornada del pròxim 9 de novembre. Per tal que això sigui possible hem posat a la vostra disposició l’etiqueta #noticiestgn9N. Amb aquest hashtag, els usuaris que ho desitgin poden compartir les seves experiències (fotografies, comentaris…) de la jornada d’aquest diumenge. A més a més, aquells que vulguin enviar-nos fotografies també ho poden fer per correu electrònic: redaccio@noticiestgn.cat.

Una llarga selecció de tot el que ens feu arribar es publicarà el pròxim número del NotíciesTGN el dimecres 12 de novembre i a la pàgina web del setmanari amb la voluntat que siguin els nostres lectors els que expliquin com han viscut el 9-N.

9n