L’Ajuntament demana una quarta escola

La petició l’ha fet en el marc de la primera taula-mixta d’Ensenyament

Per . Actualitzat el

Torredembarra ha estat el municipi triat pels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat per iniciar les taules-mixtes del present curs escolar, eina bàsica de planificació en matèria educativa. En aquesta primera reunió, que s’ha dut a terme avui a la seu de la Regidora d’Ensenyament de Torredembarra, s’ha fet una radiografia de les xifres actuals, amb un total de 2.533 alumnes que estudien al municipi, amb una plantilla global de 195 professors. A més, s’han comentat diferents dades com el fet que els alumnes torrencs estan per sobre la mitjana catalana en matemàtiques però han de millorar en anglès.

Aquestes dades les ha donat a conèixer la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, M. Àngels González, que ha qualificat l’oferta educativa de Torredembarra com a “excel·lent”. També ha comentat que, després del tancament de l’escola Mirades, la situació està normalitzada. Sobre aquesta qüestió, la inspectora d’Ensenyament Carme Mas ha agraït als equips directius i als claustres de professors de les tres escoles la seva professionalitat a l’hora d’acollir els alumnes provinents de Mirades.

Per la seva part, el regidor d’Ensenyament, Jordi Solé, ha assenyalat que la relació entre Ajuntament i Serveis Territorials és “d’una discrepància molt cordial” respecte al tancament definitiu de Mirades i que l’Ajuntament continua treballant per recuperar una quarta escola al municipi. En aquest sentit, Jordi Solé ha comentat que els terrenys que proposarà l’Ajuntament són els del costat del CAP i que aviat s’iniciarà el diàleg amb els propietaris de la zona. També ha manifestat que pensa que en un futur pròxim es podrà recuperar la quarta escola.

Una altra qüestió que ha explicat és que en dues setmanes es duran a terme les obres de senyalització dels accessos a l’escola l’Antina, al desembre s’actuarà sobre les rotondes i durant el primer trimestre de l’any vinent s’habilitarà un aparcament a la zona i es condicionarà l’accés a l’escola des de Baix a Mar.