La FEAT s’adhereix a la vaga pel cèntim sanitari

L’aturada està convocada pel 17 de novembre i durarà 72 hores

Per . Actualitzat el

L’Assemblea General de Transportistes de la Federació de la Província de Tarragona (FEAT), va acordar en la seva reunió celebrada aquest dimarts, adherir-se a la convocatòria unitària realitzada per totes les organitzacions integrades en el Comitè Nacional de Transport de Mercaderies.

La convocatòria consisteix en un cessament de l’activitat durant 72 hores, que s’iniciarà a les 0,00 hores del 17 de novembre.

El motiu, que compartim tots els representants del sector, és la decisió del Govern Español de negar-se a respectar la Sentència del Tribunal de Justícia Europeu que va declarar il·legal la norma per la qual es va instaurar el denominat «cèntim sanitari».

Segons la FEAT, «el Govern Español, en comptes de demanar públiques excuses per aquesta Norma, declarada il·legal, i per la seva forma d’actuar (el Tribunal Europeu va dir en la seva Sentència que va obrar amb mala fe), i que ha costat als contribuents pagar indegudament més de 13.000 milions d’euros, prefereix donar un espectacle lamentable reinterpretant la sentència amb una sèrie d’arguments sense cap fonament».

En concret diu que «complir la sentència obligaria a incomplir la directiva sobre mínim de fiscalitat i podria interpretar-se com una ajuda de l’Estat a les empreses de transport».

De fet, els arguments que estan utilitzant per rebaixar substancialment els imports de les sol·licituds de devolució que s’estan tramitant en les Administracions Tributàries, han estat desestimats de plànol pels Tribunals Superiors de Justícia a Espanya, i ni tan sol tinguts en compte pel Tribunal Europeu, que ni va considerar necessari donar resposta a l’argumentat en les al·legacions de l’advocat de l’Estat (apartat 79) en el plet que van perdre. Per això reinterpretar la sentència com fa el Govern «és ridícul, ja que no és competent per a això i pretendre que la Sentència del Tribunal Europeu no té en compte la normativa europea és increïble».