Dos detinguts per robar 4 tones de roba

Les peces estaven dins de contenidors d’una ONG

Per . Actualitzat el

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona van detenir el dia 31 d’octubre dos homes, de 49 i 54 anys, ambdós de nacionalitat romanesa i veïns de Tarragona, com a presumptes autors de diversos robatoris amb força a l’interior de contenidors d’una organització no governamental (ONG).

Els fets van succeir el mateix dia 31 quan una patrulla va veure, a la zona de Sant Pere i Sant Pau, una furgoneta que circulava amb un evident sobrepès i estacionava a la via pública. Els mossos van apropar-se al vehicle i van identificar els dos ocupants.

La furgoneta tenia els vidres tapats perquè no es pogués veure el què hi havia a l’interior. Els agents van comprovar què transportaven i van localitzar una trentena de bosses de plàstic de grans dimensions plenes de roba. Els dos homes van donar versions contradictòries sobre la procedència de la roba i el seu destí, i no van poder mostrar cap tipus de documentació que acredités la seva propietat. Van manifestar als agents que es dirigien a Romania per tal de vendre-la.

Després de diverses indagacions fetes a comissaria, es va constatar que la roba procedia d’uns contenidors que una ONG té ubicats a la ciutat de Tarragona per recollir roba destinada a causes solidàries. Per aquest motiu els dos homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori de la roba de dins els contenidors.

El vehicle fou traslladat a una bàscula de Tarragona i del seu pesatge es va determinar que la furgoneta anava carregada amb 4.060 quilograms de roba. Es fa difícil precisar el seu possible valor econòmic atesa la varietat de les peces i el diferent estat de conservació. En els propers dies es retornarà la roba a l’ONG que va patir els robatoris.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 3 de novembre al Jutjat d’Instrucció núm. 6 de Tarragona i el jutge va decretar per a tots dos la seva llibertat amb càrrecs.