Diumenge votaré NO

Per . Actualitzat el

El pròxim diumenge, els catalans estem convocats a participar, activament, en un dels capítols de la història d’aquest país. Estem tots cridats. Tots: Independentistes, federalistes i unionistes. Més que votar Sí Sí, Sí No o No, l’important és exercir el dret el decidir. He de reconèixer que no m’agrada aquesta manera de consultar l’opinió dels ciutadans. Però és l’única possible davant la resistència i l’arrogància d’un govern central que insisteix a fer-se l’orni davant la reclamació popular. Rajoy ridiculitza la «consulta», però tot i així la impugna. Usa i abusa del polititzat Tribunal Constitucional. I menysprea els catalans, ignorant la seva voluntat i tancant-se al debat i a les negociacions. Vam passar mesos i mesos parlant de la legalitat i ens hem oblidat de debatre els pros i els contres de la independència. La «votació de costellada», tal com insisteix a titllar la «consulta» del 9-N, ha de ser massiva, una lliçó de democràcia i un exemple de civisme. El PP ja pot provocar, amenaçar amb l’enviament de tancs i de policies antiavalots, suspendre l’autonomia o processar el president Mas per desobediència, que ningú ni res ens farà fer un pas enrere en la nostra voluntat d’opinar i decidir sobre el nostre futur. Erradament, Rajoy – que ha demostrat ser un pèssim president del govern– ha contribuït a la confrontació social i ha frenat el debat d’idees i punts de vista sobre (el futur de) Catalunya. Rajoy i la seva colla han mostrat la seva incapacitat política per resoldre la inquietud d’un poble. El govern central ha esdevingut una fàbrica d’independentistes i això li passarà factura per més que s’escudi en una Constitució que està obsoleta. El diumenge aniré a votar. I votaré NO. No a la desídia i la ineptitud de Rajoy i el menyspreu que brinda als catalans. Exerciré el meu dret a decidir i espero que el civisme i el sentit comú siguin els protagonistes d’una diada en què espero, sincerament, que la democràcia en surti enfortida. Rajoy pot mofar-se’n i dir que la «consulta» no és vinculant, però serà, sens dubte, una gran lliçó democràtica i de participació.