Puja l’atur per segon mes consecutiu

S’han destruït prop de 4.500 llocs de treball i s’ha perdut més de 12.000 afiliats a la Seguretat Social en dos mesos a les comarques de Tarragona

Per . Actualitzat el

L’atur puja per segon mes consecutiu a les comarques tarragonines que superen els 68.300 desocupats. Si el passat setembre ja es van destruir prop de dos mil llocs de treball, aquest octubre la xifra s’ha inflat fins als 2.527. Això vol dir que d’agost a octubre s’han perdut prop del 7% dels llocs de treball de la província de Tarragona (un 3,03% durant el setembre i un 3,84% a l’octubre).

Aquestes dades esdevenen més catastròfiques quan comprovem que el nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha disminuït un 2,17%, o sigui en 6.034 persones menys. Un calc del que va succeir el mes passat, quan la reducció de treballadors donats d’alta a la Seguretat Social fou de 6.036.
Així doncs, tot i que en seixanta dies 12.000 de les comarques de Tarragona han deixat el mercat laboral —ja sigui perquè han marxat a l’estranger en la majoria dels casos com perquè s’han jubilat— la província ha perdut prop de 4.500 llocs de treball. Un fet que dóna raó als sectors que a principis d’estiu denunciava que s’estava creant ocupació temporal i de baixa qualitat.

Malgrat tot, i gràcies al pou al qual havia caigut el mercat laboral espanyol després de la reforma laboral del Govern Rajoy, la variació interanual és positiva. En relació a l’octubre de 2013 l’atur ha tornat a baixar un 4,76%. O sigui, 3.411 aturats menys que fa un any.
Els afiliats també s’incrementen, un 1,48%, respecte a l’octubre de 2013. Concretament hi ha 3.966 persones més donades d’alta de la Seguretat Social.

La construcció es recupera mentre els serveis cauen

L’únic sector que registra un comportament positiu és el de la construcció que, a la província de Tarragona, ha creat 333 llocs de treball. A l’altra cara de la moneda hi ha el sector serveis que perd 2.641 llocs de treball en un mes. L’atur a l’agricultura creix en 174 persones i a la indústria en 50.

Els menors de 20 anys aturats a Tarragona freguen els 900. I els que tenen entre 24 i 20 anys arriben als 798.