Més de 2.200 tarragonins emigren en dos anys

El percentatge de persones que marxen fora del país per guanyar-se la vida va augmentar un 47,6% l’any passat

Per . Actualitzat el

Un total de 2.236 ciutadans de les comarques tarragonines s’han vist obligats a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida durant els anys 2012 i 2013, segons dades facilitades pel mateix Govern del PP en resposta a una pregunta parlamentària del grup socialista al Congrés.

Es dóna la circumstància que, lluny de baixar, l’emigració de ciutadans –la immensa majoria dels quals són joves menors de 35 anys– va créixer. En concret, a la demarcació de Tarragona l’increment va ser d’un 47,6% (passant de 903 tarragonins que van emigrar durant el 2012 a 1.333 que ho van fer l’any passat, és a dir, 430 persones més que l’any anterior.

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha qualificat aquestes dades aportades pel mateix executiu de Rajoy de «demolidores» i com una nova constatació que «malgrat la propaganda del PP que parla de grans èxits econòmics, la realitat a peu de carrer continua sent molt dura. Tinguem present que moltes d’aquestes persones que s’han vist obligades a buscar-se un futur fora d’Espanya són joves amb estudis superiors i molt qualificats que es veuen obligats a marxar davant la manca total de perspectives de trobar un lloc de treball al nostre país».

Segons Ruiz, «el més paradoxal és que aquesta marxa de joves que estan desocupats i que opten per emigrar a l’estranger i que, per tant, es donen de baixa del registre de l’atur després ens és «venuda» pel Govern del PP com una mostra de la recuperació econòmica i que les coses van divinament. Kafka en estat pur…»
Joan Ruiz també ha acusat el Govern central de negar la realitat de la crisi i de buscar excuses que provoquen vergonya. «A la pregunta sobre aquesta marxa massiva de joves a l’estranger la secretària general d’immigració del Govern del PP va negar que aquesta emigració fos conseqüència de la crisi i la va atribuir a l’«impuls aventurer dels joves». Segons sembla no marxen perquè tenim un 55% d’atur juvenil, no, marxen perquè els agrada l’aventura. És indigne que un Govern busqui excuses tan ridícules per negar la realitat!».

«Més ens valdria als ciutadans que enlloc d’amagar-se darrere de filigranes dialèctiques i de dedicar-se a la literatura expressionista els dirigents del PP fessin alguna cosa en positiu per generar ocupació, reduir les desigualtats o fer front al drama de la pobresa infantil i energètica», ha emfatitzat el diputat socialista.