Cinefòrum compromès amb el Sàhara

Comença aquest dijous a l’Antiga Audiència

Per . Actualitzat el

El projecte tarragoní Una finestra al món i l’ONGD Hammada organitza el cicle de cinefòrum compromès Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles que tractarà la problemàtica internacional del Sàhara Occidental. Aquesta proposta inclou la visualització de quatre documentals i es debatrà sobre els diversos aspectes i les causes del conflicte, i la situació històrica del poble sahrauí.

El cicle es durà a terme els dies 6, 13, 26 i 27 de novembre a partir de les set de la tarda a l’Auditori de l’Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3, Tarragona) i és gratuït. A més, aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària.

La presentació de Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles, que es durà a terme el primer dia del cicle, el 6 de novembre, anirà a càrrec del delegat sahrauí a Catalunya, Mah Yandih;  el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sànchez Cervelló,  i el regidor de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, i posteriorment, es presentarà la pel·lícula Hammada, de la directora tarragonina Anna Bofarull.

En el marc del mateix esdeveniment, tindrà lloc el 2n Yo Pongo Internacional de Tarragona on els participants hauran de cuinar plats típics de la seva terra per compartir amb la resta d’assistents. La segona edició d’aquesta activitat gastronòmica multicultural se celebrarà el dia 14 de novembre, enmig del programa del cicle, a les vuit de la tarda a l’Espai Jove Kesse de Tarragona al carrer Antoni Maria Claret.

Programa del cicle cinefòrum Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles:
· 6 de novembre: Presentació del cicle i visionat de Hammada amb la intervenció de la seva directora Anna M. Bofarull.
· 13 de novembre: Visionat de Hijos de las nubes, la última colònia, amb la posterior intervenció de Jordi Escoda, d’Intergrup Sàhara i del sahrauí, Nadjem Welda.
· 14 de novembre: 2a edició del Yo Pongo Internacional de Tarragona a l’Espai Jove Kesse.
· 26 de novembre: Visionat de El Maestro Sahrauí on intervindran el sahrauí Mohamed Salem Yahia i Núria Salamé d’ACAPS.
· 27 de novembre: Últim dia del cicle de cinefòrum compromès amb el visionat del documental RASD ¿Justicia sin guerra? on després intervindrà Hassana Alià, activista sahrauí pels Drets Humans.