Inaugurat un grup escultòric d’homenatge a les dones

El monument recorda a les dones del moviment segregacionista

Per . Actualitzat el

Consisteix en deu peces d’estructura de ferro de diferents formes i mides, al·legòric d’un grup de dones, situades i distribuïdes entre la font de la plaça del Carrilet, la via Roma i el final de la plaça de l’Onze de Setembre. L’ha inaugurat l’alcalde, Pere Granados, acompanyat per membres de la corporació, de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre i moltes dones, entre elles les filles de l’advocat de la segregació, José Antonio Gallego.

Davant les més de 250 persones assistents, l’alcalde ha tingut emotives i entranyables paraules de record cap «els homes i dones que va donar la força necessària per fer realitat el somni d’un Salou lliure»; i fent referència a la segregació va dir que «ens va permetre iniciar la construcció de la nostra pròpia història i la nostra pròpia identitat com a poble».

Granados ha afegit que «arriba el moment que la ciutat ha de fer un sincer reconeixement cap a totes les dones, amb menció especial cap aquelles que van fer possible l’obertura d’un nou horitzó apassionant, ambiciós i ple de grans esperances i propòsits; mostrant una exemplar lleialtat i compromís personal i vital amb el seu poble».

L’alcalde Pere Granados considera que «és just, però, fer extensiu aquest homenatge a totes les dones de Salou; a la dona lluitadora i compromesa; agraint la seva incansable lluita pel dia a dia de les seves famílies i per la seva contribució a crear un espai de progrés i de convivència».