Impuls a l’emprenedoria femenina amb un programa per enfortir el lideratge professional

Organitzat per l’Ajuntament, tindrà una durada de quatre sessions

Per . Actualitzat el

«Be a reference, enforteix el teu lideratge professional» és un programa dirigit a emprenedores i empresàries tarragonines que s’inicia aquest mes de novembre. El projecte és fruit del treball conjunt de Polítiques d’Igualtat i Tarragona Impulsa i oferirà eines a les participants per exercir un lideratge efectiu a través del treball en grup i individual i utilitzant tècniques del coaching, de comunicació creativa i resolució de conflictes.

Segons les dades recollides per a l’elaboració del Pla Local d’Igualtat la crisi econòmica ha reduït a la meitat la presència de dones en llocs de responsabilitat i càrrecs directius i la diferència salarial entre homes i dones en l’àmbit directiu es manté en un 17% de mitjana però el que és més alarmant és la reducció de la presència femenina en els llocs de direcció.Des de 2008 la dona ha perdut gairebé un 50% de la seva quota de presència en la direcció de l’empresa i actualment ocupa el 20% dels càrrecs directius al 2008 al 10,3% al 2013.

Aquest és una de les principals conclusions del 7è Informe de Diferències Retributives Home-Dona, presentat per la consultora de recursos humans ICSA i l’escola de negocis EADA. Alguns dels estudis conclouen que la presència de dones disminueix considerablement en els llocs de més prestigi, responsabilitat o capacitat de decisió.

Inscripcions

El programa Be a reference es realitzarà durant el mes de novembre en quatre sessions en grup i dues sessions personals i serà impartit per la psicòloga, psicoterapeuta i psicocoach, Pilar Segura. El grup estarà format per un màxim de 12 dones. Les persones interessades poden enviar el CV i una carta de motivació a egranena@tarragona.cat i mgarciab@tarragona.cat, el termini finalitza el pròxim 9 de novembre.