Ematsa renovarà la xarxa de clavegueram

Es tracta dels carrers Cervantes, Cartagena, Lleó i Manuel de Falla

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona, continua amb la renovació de la xarxa del clavegueram de la ciutat. En aquest sentit, a finals d’aquest mes de novembre s’iniciaran les obres de substitució del clavegueram dels carrers Cervantes, Cartagena, Lleó i Manuel de Falla. En total es tracta de 900 metres de clavegueres que tindrà un cost de 542.500 euros, que pagarà íntegrament Ematsa.

Les actuacions que es faran als carrers Cervantes, Cartagena, Lleó i Manuel de Falla són les mateixes que es van fer anteriorment al barri del Serrallo i al de la Floresta, que tenen tota la xarxa de clavegueram renovada i sanejada.

Aquest pla de renovació del clavegueram l’ha aprovat avui el Consell d’Administració d’Ematsa. Un altre dels punts importants que s’ha donat llum verd és la congelació del preu de l’aigua i la del clavegueram. D’aquesta manera l’empresa compleix amb la voluntat expressada per l’equip de govern de tornar a mantenir el preu de l’aigua així que la conjuntura econòmica ho fes possible. L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona va mantenir congelat el preu de l’aigua de 2009 a 20011. Aquell any es va produir un increment del 3,92% a conseqüència de l’anunci del Govern de la Generalitat de gravar les factures de l’aigua pel fort endeutament de l’Agència Catalana de l’Aigua. Paral·lelament a aquest increment es va crear un fons social per bonificar a les persones amb escassos recursos. Uns ajuts que s’han anat incrementant any rere any.

Increment del Fons Social

Així mateix, enguany s’ha incrementat la partida destinada al Fons Social. És a dir, l’any passat es van destinar 65.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre enguany hi ha un increment de 5.000, per la qual cosa es destinaran 70.000 euros . Un ajut que enguany ja ha beneficiat a 264 famílies tarragonines. Recordem que aquest Fons Social Extraordinari es va crear fa dos anys fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa. Aquest acord és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram.

Facturació bimensual enlloc de trimensual

També cal recordar que enguany s’ha implantat la facturació bimensual, enlloc de la trimestral per facilitar el pagament. D’aquesta manera, els ciutadans poden comparar el cost real del rebut de l’aigua amb altres serveis, com la llum, el gas…. sense que suposi un increment dels costos gràcies a la implantació de la telelectura, que es porta realitzant els darrers anys.