L’Ajuntament s’adhereix al Pacte d’Alcaldes per fer front al canvi climàtic

L’objectiu comunitari és reduir les emissions de CO2 en un 20% d’aquí al 2020

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat, en el transcurs de la sessió plenària celebrada avui, adherir-se al Pacte d’Alcaldes/esses per aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2. Aquesta adhesió ha estat aprovada per la unanimitat de tots els grups municipals (CiU, PP, PSC i UAM) i també el regidor no adscrit Massimiliano Revello.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que «l’adhesió a aquest pacte significa el compromís de l’Ajuntament de Calafell a fer, d’aquí al 2020, accions i propostes per aconseguir reduir les emissions de CO2».

I és que amb l’adhesió al Pacte d’Alcaldes/esses, l’Ajuntament de Calafell fa seus els objectius de la Unió Europea per a l’any 2020, i adopta el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20%. Per aconseguir aquest objectiu, l’ajuntament haurà d’elaborar, en el termini màxim d’un any, el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), un pla local per promoure l’eficiència energètica i les energies renovables, que haurà d’executar posteriorment.

A més, l’Ajuntament de Calafell també es compromet a: elaborar un informe biennal d’avaluació, control i verificació dels objectius; organitzar el Dia de l’Energia; informar de els fites obtingudes en compliment del Pla d’Acció; i participar en la Conferència d’Alcaldes/esses per a l’Energia Sostenible a Europa.

La Comissió Europea ha posat en marxa el que ha denominat «Pacte d’Alcaldes/esses», una iniciativa per lluitar contra l’escalfament de la Terra. Aquest pacte consisteix en el compromís de les ciutats i pobles que s’hi adhereixin d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2, mitjançant actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables.