Kurt Cobain ressuscita per Tots Sants

Coincidint amb el 20è aniversari de la mort del cantant de Nirvana, Vòrtex organitza dissabte un concert de la banda clònica The Buzz Lovers

Per . Actualitzat el

Aquest dissabte, dia de Tots Sants, la banda tribut a Nirvana The Buzz Lovers actuarà a la Sala El Cau de Tarragona, en un concert organitzat per Vòrtex Produccions. Enguany fa 20 anys de la mort de Kurt Cobain, cantant de del grup de Seattle, màxim exponent del moviment grunge. El concert començarà a les 21.30 h i les entrades es poden comprar a la botiga Shiva Music i al portal web Entradium.com. Obriran la nit Pistol Please, jove banda de Tarragona que beu de llegat de Seattle i del grunge en general, i de Nirvana en particular.

L’èxit de la banda de Kurt Cobain, Dave Grohl i Krist Novocelic va ajudar a visualitzar una escena més enllà del grunge, la del rock alternatiu nord-americà, que portava 10 anys gestant- se amb noms com Sonic Youth, Big Black, Melvins, Hüsker Dü, The Replacements, Meat Puppets, Mudhoney… La prematura mort de Cobain, que es va suicidar, no va fer més que refermar aquest rock sorollós com l’única via possible i extendre el llegat de Nirvana per tots els racons del món. Cançons com Smells like teen spirit, Lithium, Come as you are, In bloom, Drain you, Polly o Something in the way són clàssics absoluts de la dècada dels 90.

Cobain va haver de lluitar contra la depressió, la drogadicció, la malaltia i l’èxit i les pressions que se’n deriven. La seva mort, el 5 d’abril de 1994, el va elevar a la categoria d’icona i portaveu d’un moviment musical, el grunge, però també d’un moviment sociològic, la Generació X. Es consideren membres d’aquesta generació els nascuts entre 1963 i 1976, sobretot als EUA. Van viure la crisi dels primers 90 i se’ls recriminava no compartir l’idealisme dels seus progenitors (els hippies dels 60).

The Buzz Lovers són una banda tribut a Nirvana de Còrdova -i la millor de l’estat, diuen- que es dedica a recuperar en directe el llegat dels de Seattle. Un power trio com l’original que porta a l’escenari un repertori ampli i ben escollit (de Bleach a In Utero) respectant el so i la imatge de Nirvana; de fet són gairebé una banda clónica, cuidant detalls com la samarreta de Daniel Johnston que portava Kurt.