Donació del llibre sobre vins i caves del territori al Baix Penedès

Per . Actualitzat el

El dilluns 27 d’octubre, Miquel Rius, gerent de l’empresa consultora vitivinícola Rius i Rius, ha fet donació al president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Olivella, d’un lot d’exemplars del llibre El món de la viticultura, els vins, caves i aiguardents al Penedès Històric i al Camp de Tarragona, amb el compromís que aquests llibres seran tramesos pel Consell Comarcal a les biblioteques públiques del Baix Penedès i a l’Arxiu Comarcal per enriquir el seu fons bibliogràfic i perquè estiguin a disposició de totes les persones interessades. També es faran arribar als cellers de la comarca. En tota, s’han rebut 25 exemplars.

El llibre ha estat editat recentment per l’Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració de Rius i Rius, SL, i l’edició ha estat a cura de l’historiador Daniel Sancho.

S’analitzen diferents temàtiques que abracen des dels períodes antics fins a l’actualitat, com ara: la viticultura preromana al Penedès, l’origen del xarel·lo, la lexicografia vitivinícola penedesenca, el conflicte rabassaire al Vendrell, la vinya i el vi com a models estètics en els interiors penedesencs, etc.