Peus sans amb la clínica podològica de Botiga de Salut

Els peus són, per moltes persones, els grans oblidats però les patologies relacionades amb el peu es poden estendre a la resta del cos

Per . Actualitzat el

Carlos Paz és el podòleg de la clínica podològica de Botiga de Salut, que ens explica la importància que té una bona cura dels peus, així com les principals patologies que el poden afectar. Des de la clínica s’ofereixen tots els tractaments necessaris per tractar qualsevol patologia del peu.

Les deformitats dels dits i les zones sotmeses a un excés de pressió, unides a l’ús de calçats inadequats, fan que la pell generi un augment de la seva capa còrnia provocant zones hiperqueratòsiques (dureses).

«L’aplicació de les tècniques de quiropodia aporta una millora immediata de les molèsties», assegura Carlos Paz. Les alteracions benignes de la capa còrnia de la pell i els seus annexos que es poden tractar són els helomes (ulls de poll), hiperqueratosi (dureses), alteracions de les ungles (ungles engrossides, ungles clavades…), dermatomicosi; papil·lomes (berrugues plantars), micosi unguial, peu d’atleta, sudoració, hiperdrosi, bromhidrosi (mala olor).

«És molt important la pràctica d’aquestes cures en persones de risc (persones grans, diabètics…). Tot el nostre material de treball està empaquetat i esterilitzat en autoclau i sota supervisió estrictament asèptica», assegura el podòleg responsable de Botiga de Salut.

Quines són les principals patologies que afecten el peu?

Peu diabètic
Segons Paz, la diabetis és una patologia que pateix un 12% de la població. Si no estan ben controlats els valors de glucèmia, es poden produir altres afectacions com neuropatia diabètica (pèrdua de sensibilitat en el peu), alteracions vasculars en el membre inferior i peu, etc.
«Entre un 40 i un 70% de les amputacions de membre inferior tenen relació amb la diabetis», assegura.
Així doncs, és important fer el seguiment amb el podòleg, per prevenir la possible aparició de ferides o ulceracions provocades per un calçat inadequat, dureses o calls, que estan exercint zones de pressió en el seu peu potencialment lesionables.

Podologia pediàtrica
Els podòlegs proporcionen diagnòstic i tractament als problemes dels peus dels nens, com ara peu pla, trastorns hereditaris o lesions traumatològiques.
Si s’identifiquen adequadament a una edat primerenca, aquests problemes poden ser corregits.

Podologia esportiva
Els podòlegs utilitzen una gran varietat de procediments per prevenir o tractar lesions als atletes i aficionats per ajudar a optimitzar l’exercici mentre es minimitzen les lesions.
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb la clínica podològica al 977249898.

Tractaments ortopodològics

L’ortopodologia és en moltes ocasions l’opció definitiva a molts problemes mecànics del peu com ara calls i dureses. Els tractaments ortopodològics se centren en la causa d’aquests problemes. Es distingeixen tres tipus d’ortopodologia:

• Ortesiologia digital.
Consisteix en l’aplicació d’ortesis de silicona de diverses consistències, combinades amb diferents teixits, per al tractament de patologies de l’avantpeu i els dits.

• Ortesiologia plantar.
Consisteix en el tractament de diferents patologies mitjançant suports plantars.

• Protesiologia.
La protesiologia en podologia representa la substitució de qualsevol segment amputat del peu, per petit que sigui, mitjançant pròtesi de diferents materials per normalitzar la seva funció biomecànica. Es tracta de sistemes pal·liatius i correctors de les deformitats, malformacions, processos degeneratius, malalties o sobreutilitzacions de determinades zones del peu, realitzant plantilles ortopèdiques, ortesis o pròtesis a mida personalitzades.