La Fundació Estela participa als Jocs Special Olímpics

Esportistes de diversos clubs de la ciutat i voluntaris dels Jocs Mediterranis van participar en l’arribada de la torxa olímpica a Tarragona

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga.

Tarragona ha acollit una de les parades del recorregut de la torxa dels Special Olympics 2014, que enguany se celebraran a Calella i a Barcelona del 30 d’octubre al 2 de novembre. La marxa de la flama olímpica va començar des de l’amfiteatre romà i va congregar diferents rellevistes al llarg del recorregut juntament amb esportistes de 39 clubs de la ciutat.

Nois i noies de la Fundació Estela, pertanyent a la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, van participar en aquest acte previ a la competició esportiva portant la flama olímpica o animant als rellevistes. Els joves atletes agafen amb moltes ganes el repte esportiu que se’ls planteja a finals de mes.
«Avui és un dia especial per a tots els que participaran en els campionats el cap de setmana que ve», ens explica la Laura, que ens confessa que té moltes ganes d’anar a Calella.

«Ja fa un any que estem entrenant jugant a futbol, bàsquet, tenis taula…», ha comentat la usuària de la Fundació Estela que va portar la flama olímpica pel carrer Major, visiblement emocionada.

A banda, la torxa va recórrer diversos espais de la ciutat fins a arribar a les portes de l’Ajuntament. Allí es van rebre els esportistes portadors de la torxa, es va encendre el peveter amb la flama olímpica i es va llegir el jurament dels Jocs Special Olympics.

Desenes d’atletes de la nostra ciutat competiran a partir d’aquest dijous en diverses disciplines amb un estat d’ànim envejable. «Estan i estem molt contents de tenir esportistes com els que tenim», ens comenta la Carolina Fernández, directora tècnica de la Llar Residència Estela, «perquè una de les premisses de la fundació és potenciar la pràctica de l’esport entre els usuaris per poder demostrar els seus valors, perquè és un joc però també és competició, és convivència i respecte cap als altres».

En aquest sentit, Carolina Fernández destaca la integritat dels participants: «la veritat és que ho porten molt bé, tant si guanyen com si perden, el fet de participar els motiva i ho donen tot».

De la Fundació Estela de Tarragona participaran dotze usuaris en les modalitats d’atletisme i de piscina. De la ciutat també participaran atletes de l’escola Solc. Alguns d’ells també van formar part dels rellevistes que van passejar la flama olímpica pels carrers de Tarragona.

A banda, la flama olímpica també va ser acompanyada per voluntaris de Tarragona 2017 i per diversos esportistes de clubs esportius de la ciutat: Karate Club Shuto, Club Tau, seccions d’atletisme, futbol i patinatge del Club Gimnàstic de Tarragona, Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, Runners Tarragona, Tennis Park, Tarragona Fondistes, Club Nàutic de Tarragona, Club Atletisme Tarragona, Run Speed Tarraco, Club Karate Musoken, C.J. El Pallaresos i CENatagona.

A banda dels altres esportistes amb discapacitat intel·lectual que van ser rellevistes pertanyents als clubs Àngel Aspasa (Amposta) i Ziga-zaga (Valls).
Els Jocs Special Olímpics de Catalunya se celebren aquest any a Barcelona i Calella. Està previst que hi participin més de 1.348 esportistes d’arreu del país, d’Espanya i d’Europa, i que ho facin en deu disciplines esportives diferents.

A la seu de Barcelona es faran les competicions de vela, bàsquet i tennis mentre que a Calella es disputaran les nou restants: natació, atletisme, handbol, futbol sala, gimnàstica, tennis taula, bàdminton, petanca i hoquei interior.