La crisi canvia els hàbits alimentaris del 89% dels tarragonins en risc d’exclusió

Un estudi de Creu Roja analitza com afecta el context econòmic en la salut de les persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa

Per . Actualitzat el

La Creu Roja a Tarragona presenta el 7è estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat. El document conclou que el 80% de les persones enquestades a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre, totes elles usuàries de projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja, pateixen efectes negatius sobre la seva salut a causa de la crisi, 4 punts més que la mitjana catalana. El 38,8% pateix alguna malaltia física i el 68,2%, afectacions emocionals.

L’estudi, d’àmbit català, parteix d’una enquesta telefònica a 1.026 persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja, de les quals 271 són de les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Pel que fa als hàbits alimentaris, es constata que el 89% de les persones enquestades a causa de la crisi econòmica han canviat i que el 20,2% realitza menys de tres àpats diaris per motius econòmics, en el cas de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

També ca destacar que el 69,7% no pot pagar o té dificultats per comprar els medicaments que necessita, un 5,1% més que al conjunt de Catalunya.
Aquest és el primer estudi de l’Observatori que tracta íntegrament la relació entre crisi i salut. La presentació es complementarà amb dades dels projectes d’ajuda directa que la Creu Roja porta a terme a Tarragona i Terres de l’Ebre i que tenen a veure amb la salut de les persones.
El 7è estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat, titulat L’afectació de la crisi en la salut de les persones es presenta aquest dijous, 30 d’octubre.