Horaris i serveis del cementiri per Tots Sants

Aquest l’any l’accés també es farà per la porta del Camí del Llorito

Per . Actualitzat el

Per Tots Sants, el cementiri de Tarragona rep una allau de visitants que vénen a recordar els seus difunts traspassats i a retre’ls homenatge. Per això el cementiri de Tarragona adequa el recinte per fer-lo més accessible al públic, a la vegada que més planer i reconfortant per aquelles persones que el visiten.

Per facilitar l’accés dels visitants fins al dia 2 de novembre romandrà obert ininterrompudament des de les 9 fins a les 19 hores. Com l’any passat no s’obrirà la porta de la carretera dels Pallaresos el dia 1 de novembre, sinó que els dies 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre es podrà fer l’accés per la porta del Camí del Llorito (davant el pàrquing de la rotonda).

Aquesta mesura es pren per facilitar l’entrada al cementiri a les persones amb mobilitat limitada i descongestionar l’entrada principal, segons l’experiència positiva de l’any 2013.

A més l’empresa municipal de transports incrementarà els horaris de la línia 6.

Misses

L’Arquebisbat de Tarragona, en col·laboració amb el Consell d’administració de l’empresa mixta de serveis fúnebres municipals de Tarragona (SERFUMT) celebra la missa el dia 2 de novembre a les 19,30 hores a la Catedral, oficiada per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells.

Així mateix a la capella del cementiri de Tarragona, se celebrarà el Sant Rosari el dia 1 de novembre a les 16 hores, i el dia 2 s’oficiarà la Santa Missa a les 8, les 10 h i les 12 hores del divendres 1, a càrrec de Mossèn Joan Aragonès.

Nous serveis

L’empresa mixta que gestiona el tanatori de Tarragona, Serfum, ha signat un conveni amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Tarragona per tal d’oferir un servei de suport psicològic al dol a partir del pròxim mes de novembre. Els interessats podran rebre sessions individualitzades de part de professionals per unes tarifes simbòliques, ja que Serfum es farà càrrec de la major part dels honoraris. A banda, també es duran a terme sessions col·lectives.

A partir de Tots Sants també es posarà en marxa el nou servei d’homenatges. Es tracta de dotar de recursos les famílies per tal que puguin preparar el comiat que desitgin per al seu difunt. Des de Serfum s’oferiran possibilitats variades per tal que els familiars puguin triar la música —ja sigui en viu o enregistrada—, la decoració i altres elements que considerin idonis per donar l’últim adéu al seu ésser estimat. En aquest cas, des de Serfum es destaca que es donarà feina a professionals de diversos àmbits i que es buscarà tenir cerimònies senzilles per a aquelles persones que no tinguin una capacitat econòmica prou elevada.

A més a més, el tanatori també oferirà un servei de biografies mitjançant el qual un periodista farà una petita entrevista a la família i en comptes d’un recordatori es podrà optar per encarregar un díptic més elaborat o, fins i tot, un llibre que pot ser més o menys extens, depenent de la voluntat de la família.

Totes aquestes novetats es podran consultar a la pàgina web del tanatori de Tarragona (www.tanatoritarragona.cat) que ja ofereix nous serveis com ara les defuncions del dia i les vetlles que es duen a terme al centre funerari.