L’univers pop art envaeix el Tinglado 1

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull, fins al 16 de novembre, l’exposició ‘Pop Art al Port2’ de l’artista valencià Antonio de Felipe

Per . Actualitzat el

Vídeo: Tomàs Varga.

Més de mil persones han visitat ja l’exposició ‘Pop Art al Port2’, ubicada al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona, que va camí de convertir-se en una de les més visitades dels últims anys a les dependències portuàries. La mostra de l’artista valencià Antonio de Felipe no deixa indiferent el públic, que pot reconèixer imatges iconogràfiques de diferents èpoques barrejades entre si per crear un efecte del tot sorprenent.

Sara Montiel en tota la seva esplendor menjant-se en Naranjito; Dorothy Gale, la dolça nena del Mag d’Oz agafada de bracet dels Kiss més subversius, o els Beatles vestits del Barça, són algunes de les nombroses imatges que es poden veure en aquesta mostra que es podrà visitar fins al dia 16 de novembre. De Felipe demostra així la seva gran passió pel pop art, moviment del qual és un dels màxims representants actuals i que ha renovat amb propostes fresques que no deixen ningú indiferent.
La mostra està dedicada al món de la música pop i combina portades de discos de grans artistes i de la seva música que va commocionar el món amb personatges de la cultura pop o popular, trets per descomptat del cinema, el còmic i del món de la publicitat. I tot plegat basteix un univers acolorit ple de records tan bonics com van ser les caràtules dels discos de vinil i els seus protagonistes d’aquells anys barrejats magistralment amb altres iconografies, creant una cosmogonia única plena de sòbria i intel·ligent bogeria demostra el talent màgic d’aquest creador.

Relació amb Tarragona

Aquesta exposició és la segona que l’artista valencià realitza a la ciutat i més concretament al Port de Tarragona. Segons explica ell mateix, «Pop al Port2 és el complement de la meva primera exposició al Port on es mostraven, entre altres, les obres de la primera de les meves tres principals sèries, Cinemaspop. En aquesta ocasió es mostren obres de la segona i tercera sèrie, Popsport i Lpop, que constitueixen una visió de la meva trajectòria en els últims anys».

En la seva obra, Antonio de Felipe barreja representacions dels objectes més quotidians, els productes de gran consum i les icones de la cultura de masses. Tampoc s’oblida de fer referència als grans pintors clàssics com ara Velázquez, Munch i Picasso, entre d’altres. Així reinventa icones de la història de l’art i les insereix amb noves icones bé siguin tretes de la publicitat o del món de la música, o del cinema o bé del món de la política.

Artista multidisciplinari

L’artista valencià no només ha experimentat amb la pintura i l’escultura, sinó que també ha fet incursions en diferents camps, com ara l’escenografia i el disseny d’art cinematogràfic, entre d’altres, col·laborant així amb Pedro Almodóvar a la pel·lícula Carne trémula, i ha col·laborat amb importants publicacions com ByN Dominical (revista dominical del diari ABC), El País, El Magazine del diari El Mundo, Marie Claire, Elle i la revista Rolling Stone.

Antonio de Felipe compta amb més de quaranta exposicions individuals presentades a Espanya i a l’estranger, com ara les exposicions a Hamburg, a més de ser important la seva participació regular en les fires ARCO –d’Art Cologne i de Brussel·les, on es coneixen les últimes tendències artístiques. El seu treball també és present en importants col·leccions públiques i privades, com el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, la Col·lecció Testimoni de la Caixa i la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, entre d’altres.