Tarragona serà la protagonista de la sèrie ‘Ingeniería Romana’

S’ha fet una reconstrucció digital de la Tarragona romana, amb imatges de Tàrraco reproduïdes digitalment, que s’alternen en el muntatge amb imatges actuals de la ciutat

Per . Actualitzat el

ingenieria romana

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i l’empresa tarragonina Digivision han presentat avui un avenç del resultat del conveni que van signar el passat mes de juliol i que té per objectiu la promoció, l’estudi i la divulgació de la marca Tarragona i del patrimoni arqueològic de la ciutat mitjançant audiovisuals.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City ha donat suport a la realització de la sèrie documental de reconstrucció històrica Ingeniería Romana realitzada amb tècniques de realitat augmentada i mitjans digitals, que s’emetrà per TVE i els seus canals internacionals a principis de l’any 2016.

La sèrie constarà de vuit capitols de 55 minuts de durada cadascun i Tarragona serà la ciutat protagonista del segon episodi, que estarà dedicat a les ciutats romanes. Per a la realització del capitol s’ha fet una reconstrucció digital de la Tarragona romana, amb imatges de Tàrraco reproduïdes digitalment, que s’alternen en el muntatge amb imatges actuals de la ciutat.

La sèrie documental Ingeniería Romana descriu l’habilitat que van desenvolupar els romans a l’hora d’assimilar i acceptar coneixements per després perfeccionar-los. La sèrie mostrarà l’astúcia dels enginyers romans per aplicar els coneixements i recursos en la construcció de grans obres i per trobar solucions als problemes de l’època.

La sèrie està considerada una gran producció per la seva qualitat i els mitjans tècnics que utilitza per a la seva producció.

L’Ajuntament i la Fundació Tarragona Smart utilitzaran aquestes imatges impactants i d’una gran qüalitat per a ús museistic i per donar difusió del nostre Patrimoni.

La direcció dels documentals ha anat a càrrec de Jose Antonio Muñiz i la producció és de Javier Tellez, i han comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona.