Tarragona acull les IV Jornades de mediació

Es tracta de donar eines per gestionar els conflictes i les discrepàncies, a través del diàleg constructiu, evitant la judicialització de la vida quotidiana

Per . Actualitzat el

La mediació és una forma de gestionar els conflictes i les discrepàncies entre les persones o grups, a través del diàleg constructiu, evitant la judicialització de la vida quotidiana. Evita que un 15% de casos que arribarien als tribunals, es resolguin per l’entesa entre les parts mitjançant la mediació. Una solució que a més de reduir la carrega de treball i les corresponents despeses que generen els processos judicials, permet solucions més favorables i ràpides als litigants, els quals esdevenen agents actius de la gestió dels seus problemes i conflictes.

Durant els tres dies de les Jornades, en les quals ja hi ha 140 persones inscrites, es realitzaran activitats paral·leles obertes a la ciutadania, que tindran lloc en una carpa situada a la plaça Verdaguer. Del 27 al 29 d’octubre se celebraran a la seu del Col.legi d’Advocats, les IV Jornades de Mediació que enguany se centraran en la comunicació.

El dilluns 27, a les 17 h. es farà una demostració en viu d’una mediació familiar; el dimarts a la mateixa hora, serà un cas de mediació comunitària i, el dimecres, es farà un debat sobre mediació escolar.

Les Jornades van adreçades a jutges, advocats, professionals dels serveis socials, la psicologia, l’educació i professionals de mediació i a la ciutadania interessada.