Més de 200 persones participen a la jornada formativa policial

Els participants provenen d’arreu d’Espanya, així com de països com Argentina i Brasil

Per . Actualitzat el

Més de 200 persones participen avui en una jornada formativa policial a Calafell. Els participants són membres de cossos policials d’arreu d’Espanya, i també provenen d’altres països com Argentina i Brasil. Aquesta jornada està organitzada per l’Ajuntament de Calafell conjuntament amb l’Agrupació de Viladecans de la International Police Association (IPA), a la qual pertany un dels agents de la Policia Local de Calafell, Alex Pérez.

La jornada està basada en la presentació del llibre En la línea de fuego: la realidad de los enfrentamientos, del policia local Ernesto Pérez Vera i el psicòleg Fernando Pérez Pacho, i que explica l’experiència d’alguns policies en situacions en què s’han vist atacats.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Turisme, Olga Elvira, han donat a l’inici de l’acte la benvinguda a tots els assistents. Joan Olivella ha destacat que «com a municipi turístic amb una població fluctuant entre les 25.000  i les 100.000 persones, que hi ha en moments àlgids a l’estiu, és important per a nosaltres tenir un cos policial amb agents ben formats, ja un cos policial ben format és un cos que segur que pot obtenir millors resultats».

Francisco Javier Foz, president de la IPA  de Viladecans també s’ha referit a què aquesta és una jornada de caràcter formatiu, «perquè com més formats estigueu, millor servei donareu», ha dit, i ha recordat la vocació de «servei públic», que desenvolupen els agents policials.

Així mateix, un dels objectius de la jornada és atraure persones de fora del municipi, per tal de posicionar Calafell com a destinació de referència a l’hora d’organitzar esdeveniments. Per això, la regidora de Turisme, Olga Elvira, ha animat els assistents “a què aprofiteu la vostra estada per conèixer el nostre municipi, perquè el que volem és que torneu”.

Durant la jornada es duran a terme 3 ponències: La Comunicació Pública Policial, a càrrec de Luis Romero Bartomeus; Balística Terminal i nomenclatura de la cartutxeria, a càrrec de l’autor del llibre, Ernesto Pérez Vera; i Psicofisiologia de l’enfrontament armat, a càrrec d’Asunción Barranco García.

Un dels atractius de la jornada és, sens dubte, la presentació del llibre d’Ernesto Pérez, que tindrà lloc a la tarda, i la posterior taula-debat. Cal destacar que aquest serà un debat de gran nivell, ja que hi participaran un jutge (Alberto Varona Jiménez), un fiscal (Ignacio Abinzano Murillo), un advocat (José M. Fuster-Fabra Torrellas) i un metge de la Unitat de Mitjans Aeris i Unitat de Suport Vital Avançat (Valentín Rio Solà).