Vols començar a utilitzar lents de contacte? Informa’t a Botiga de Salut

És recomanable realitzar un examen complet i fer les proves d’adaptació supervisades per un optometrista abans d’utilitzar-les

Per . Actualitzat el

Cada vegada hi ha més gent que decideix utilitzar lents de contacte, per fer-ho és recomanable fer-ne sempre un bon ús i combinar-les sempre amb les ulleres. Les lents de contacte es fan servir, normalment, per corregir defectes refractius com són la miopia, la hipermetropia o l’astigmatisme, tot i que també s’utilitzen per corregir deformacions o altres problemes de la còrnia.

Gràcies als nous dissenys i materials de lents de contacte s’aconsegueix que entri més oxigen a l’ull. Són molts els avantatges visuals que ofereixen les lents de contacte, però també cal tenir en compte que poden provocar molts problemes associats al mal ús o una adaptació incorrecta.

Qualsevol persona que vulgui començar a utilitzar lents de contacte s’ha de sotmetre a un examen complet i proves d’adaptació per determinar el tipus de lentilla més aconsellable per a cada cas, depenent de les necessitats de cada persona. El bon ús de les lents de contacte requereix responsabilitat i higiene, fins i tot en el cas de les lents cosmètiques, que també han de ser recomanades per l’òptic-optometrista. No hi ha edat per començar a utilitzar-les, sempre que es faci amb ​​responsabilitat i maduresa i sempre després d’haver-se fet les proves adients que no desaconsellin el seu ús.

Recomanacions per a la neteja de les lents de contacte

La neteja i una cura adequada de les teves lents de contacte són essencials per protegir la teva vista. Aquestes són algunes recomanacions:

• Renta’t sempre les mans abans de tocar les lents.

• Col·loca la lent al palmell de la mà amb solució i frega-la amb el dit índex abans de posar-la en remull durant tota la nit en un estoig portalentilles net.

• Substitueix l’estoig cada tres mesos o abans.

• No utilitzis solució salina ni col·liris humectants per desinfectar les lents de contacte.

• No reutilitzis mai una solució usada ni transfereixis solució d’un envàs a un altre, perquè afecta la seva esterilitat.

• Segueix sempre el programa de reemplaçament de lents de contacte recomanat pel teu òptic-optometrista.

• Treu-te les lents de contacte abans de nedar.

• No compris mai lents de contacte sense la graduació adequada.

• Visita al professional adaptador per recollir les teves lents de contacte programades regularment i perquè et faci una exploració ocular.