El Port promociona el seu lideratge en tràfic d’agroalimentaris

Per . Actualitzat el

La infraestructura portuària tarragonina va participar amb estand propi a la trobada més important a nivell europeu del sector agroalimentari, la 54th European Commodities Exchange (ECE) es va dur a terme la setmana passada a Hamburg, i va esdevenir un bon escenari per promocionar el lideratge del Port de Tarragona al Mediterrani en tràfic d’agroalimentaris, així com també donar a conèixer els serveis que ofereix per al moviment d’aquest tipus de mercaderia.

L’estand del Port de Tarragona ha reunit a tots els operadors del Port fent així més visible la seva presència per tal de reforçar l’oferta comercial, donar a conèixer els serveis i recolzar les tasques comercials dels operadors i importadors que treballen al Port de Tarragona.

ECE és la reunió anual de tots els protagonistes en els mercats agrícoles, una plataforma de comunicació per a més de 2.500 participants procedents de tota Europa, i on també hi van ser presents importants ports europeus en el sector agroalimentari com el port de Ghent i el de Rotterdam. El Port de Tarragona manté el lideratge en tràfic d’agroalimentaris i, en aquest sentit, és important la seva presència en la 54th ECE com la trobada més important a nivell europeu pel que fa al sector agroalimentari.

Al llarg dels últims anys, el Port de Tarragona ha realitzat importants inversions en sitges, magatzems, terminals, i equipaments que el situen com la millor opció al Mediterrani per a la distribució cap a la península Ibèrica, el sud d’Europa i el nord de l’Àfrica. Anualment, la infraestructura portuària tarragonina mou entre 4 i 5 milions de tones de productes agroalimentaris i està connectada amb els principals països exportadors d’agroalimentaris com són Ucraïna, Estats Units d’Amèrica, Argentina o Indonèsia.

El tràfic d’agroalimentari segueix a l’alça

Fins el mes de setembre el Port de Tarragona ha mogut 3,3 milions de tones de productes agroalimentaris, xifra que suposa un increment del 27,2% respecte el mateix període de 2013. El creixement ha estat notable en totes les mercaderies d’agroalimentari que es mouen al Port de Tarragona.

Intensificant les accions promocionals en l’àmbit internacional

Una de les línies de treball d’aquest 2014 és la de potenciar la presència del Port de Tarragona en els diferents sectors, en els s’està treballant en el marc l’estratègia de diversificació com la càrrega general, agroalimentaris, petroquímics, creuers o project cargo. Al llarg d’aquest any s’han intensificat les accions comercials, i no només amb la presència en les principals fires internacionals, sinó també portant a terme accions comercials per tal de promoure la captació de nous tràfics al Port de Tarragona i nous mercats potencials.