L’Ajuntament de Calafell inicia les obres d’adequació del pàrquing del Parc de la Bòbila

Les obres formen part de les millores que s’estan duent a terme en el marc del Pla de Barris

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha iniciat la primera fase de les obres del Parc de la Bòbila, per adequar-lo com a zona d’aparcament i acabar d’urbanitzar els terrenys. Les obres formen part de les millores que s’estan duent a terme en el marc del Pla de Barris.

Aquesta setmana ja han començat els treballs d’excavació per adequar els terrenys de la zona d’aparcament, que posteriorment es pavimentarà amb asfalt. A més, es delimitaran les places d’estacionament, per tal d’ordenar l’aparcament de vehicles i donar el màxim de cabuda. En aquest sentit, hi haurà unes 55 places d’aparcament. També s’arranjarà la part del carrer Major que es prolonga perpendicularment a aquesta zona del parc i es construirà una nova xarxa de canalització d’aigües de pluja, que incorpora els corresponents sistemes d’embornals que abocaran l’aigua a la xarxa que hi ha al carrer Jesús.

A més, es preveu completar la xarxa d’enllumenat públic existent a l’aparcament, amb un nou fanal de similars característiques. A més a més, s’aprofitarà la intervenció per netejar i enjardinar tota aquesta zona. Es preveu la plantació de talussos i d’arbrat, que sempre hauran de ser compatibles i respectar les vistes al Castell. Aquestes obres tenen un cost de 260.000 euros, i s’emmarquen dins el pla de millores del Pla de Barris que subvenciona la Generalitat.

L’Ajuntament de Calafell preveu que estiguin finalitzades a principi de 2015. Aquesta actuació permetrà guanyar un espai que millorarà significativament la imatge i l’encant del barri. En una fase posterior, s’adequarà la resta del parc, ja que està condicionada a l’obertura d’un nou vial d’accés al carrer Andalusia. L’objectiu final és acabar transformant tot l’espai de la bòbila en una zona d’esbarjo per a la ciutadania del nucli antic i de tot Calafell. Amb aquest projecte l’Ajuntament de Calafell completa les obres de millora que ha dut a terme darrerament en el nucli històric del municipi, en el marc del Pla de Barris: urbanització dels carrers Torredembarra i Barceloneta, museïtzació del Castell i remodelació dels carrers de l’entorn del Castell.