La Generalitat reprendrà l’aportació a l’Ajuntament pel Pla de barris

De moment, aquesta participació està aturada

Per . Actualitzat el

El passat dimarts 7 d’octubre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, es va dur a terme una nova sessió, la setena, del Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris del Vendrell. El Comitè està constituït per representants de la Generalitat, de l’Ajuntament del Vendrell i de les entitats veïnals, associacions ciutadanes i agents econòmics i socials del barri.

La reunió va servir, entre altres, per fer el seguiment de les actuacions del Pla de Barris a través d’un informe de control del projecte i es va posar de manifest que el Pla de Barris del Vendrell, que està en pròrroga excepcional fins al desembre de 2017, ha executat ja el 83,5% del projecte, en concret, el 89% dels programes de transformació urbana i el 67% dels programes socials.

En aquesta pròrroga del Pla de Barris, l’Ajuntament del Vendrell treballa per seguir donant continuïtat als programes socials i potenciar-los, malgrat la dificultat d’assumir-ne els costos, ja que actualment la Generalitat té aturada la seva aportació. Tot i això, en aquesta reunió, Ramon Botey, cap de l’Oficina de Gestió del Programa de Barris de la Subdirecció General d’Arquitectura i Millora de les Àrees Urbanes, va anunciar que el Departament de Territori iniciarà els tràmits perquè la Generalitat faci el pagament del seu 50% corresponent a la justificació del Vendrell presentada al maig del 2011, la qual pujava 830.712 euros. Tot i no conèixer els terminis dels pagaments previstos pel govern català, la notícia va ser celebrada pels representants del Pla de Barris del Vendrell, perquè ajudarà l’Ajuntament a fer front a les despeses, que ara està assumint en un 100%.