Els dos objectius del Corredor Mediterrani: cohesió del territori i rapidesa d’execució

La jornada sobre el Corredor Mediterrani de CEPTA i FERRMED agrupa els principals actors implicats en aquesta infraestructura

Per . Actualitzat el

Cal que el territori estigui cohesionat per reclamar unitàriament l’impuls del Corredor Mediterrani, una eina necessària i estratègica que no pot retardar-se més. Aquesta és una de les grans conclusions que s’extreu de la jornada «El Corredor Mediterrani. On és? Cap on va?», que aquest passat divendres van organitzar CEPTA i FERRMED i que es va dur a terme a les instal·lacions de l’Antiga Audiència de Tarragona.

Tots els actors que van prendre part en la jornada, tant en les ponències com en la taula rodona final, van destacar la «importància vital» d’aquesta infraestructura i la necessitat de vertebrar un territori cohesionat i fort que sigui capaç de reclamar una eina tan important com aquesta. En un context d’una societat cada cop més globalitzada, és indubtable la importància d’aquesta infraestructura a l’hora de promocionar les importacions i les exportacions i afavorir l’intercanvi comercial del sector empresarial de les comarques de Tarragona amb l’exterior, van defensar els ponents.
D’altra banda, pel que fa al tercer fil, els participants en la jornada van posar de manifest la necessitat d’impulsar aquesta actuació tan aviat com sigui possible, si bé la majoria d’intervencions van reclamar que aquesta actuació tingui caràcter provisional fins que estigui implementat el sistema d’ample internacional.

Durant la jornada es va parlar d’un termini plausible de funcionament del tercer fil de tres anys i del fet que aquesta infraestructura podria entrar en funcionament l’any 2017. El sector turístic va reclamar que aquesta obra provisional segueixi un traçat que s’allunyi de la primera línia de costa i van plantejar opcions alternatives de traçat de la ruta.