L’Ajuntament cedeix a l’Arxiu Comarcal part del seu fons documental històric

La cessió és temporal fins que tingui l’emplaçament adequat per acollir tot el fons

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha signat un conveni de cessió, en forma de comodat, de la part històrica del Fons municipal a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Un dels principals motius d’aquest acord és que les instal·lacions de l’Ajuntament de Calafell no tenen actualment prou cabuda per acollir tot el fons documental del municipi. És per això, que l’ajuntament fa una cessió temporal a l’Arxiu Comarcal fins que tingui l’emplaçament adequat per acollir tot el fons documental.

La documentació cedida té una cronologia que va des de mitjan segle XVI fins a la primera meitat del segle XX. Entre els documents existents, destaca el Capbreu, que data de 1565, i que és el document més antic de Calafell. A més, també formen part d’aquest fons documental històric de Calafell llibres d’actes de sessions plenàries del segle XIX i principi del XX o padrons d’habitants del segle XIX.

En un principi, la cessió feta per l’Ajuntament de Calafell és per un període de 5 anys. Durant aquest temps, l’Arxiu Comarcal realitzarà l’inventari de cadascuna de les sèries que constitueixen aquesta part del fons municipal de Calafell, i posteriorment digitalitzarà tota aquesta documentació. La digitalització d’aquests documents permetrà, per una banda, la consulta online, facilitant així la tasca dels investigadors, i per l’altra, s’aconseguirà una còpia de consulta d’alta qualitat que ajudarà a la preservació física de la documentació evitant la seva manipulació.

  • Pingback: max()