Joan XXIII, Santa Tecla i Francolí avancen plegats en la millora de l’atenció

S’oficialitza el nomenament de l’equip de coordinadors dels Plans Funcionals

Per . Actualitzat el

La coordinació entre els diferents proveïdors de salut de la ciutat de Tarragona avança. Ara fa uns dies, el consell rector que vetlla pel desenvolupament del conveni de col·laboració existent entre l’Institut Català de la Salut (ICS), Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i GIPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) ha nomenat formalment l’equip de professionals de Joan XXIII, Hospital de Santa Tecla i Sociosanitari Francolí que assumeixen la tasca de coordinadors dels diferents plans funcionals per trobar sinergies per la millora de l’atenció conjunta a la ciutadania.

Els Plans Funcionals, que ja estan en marxa, són els Projectes Transversals: Atenció Continuada i Urgent (amb la Dra. Carme Boqué com a coordinadora), Atenció Domiciliària (amb el Dr. Josep M. de Magrinyà de coordinador) i Rehabilitació (a càrrec de la Dra. Elena Calero), així com la integració dels serveis clínics de Cirurgia General i Aparell Digestiu (Dra. Rosa Jorba); Obstetrícia i Ginecologia (Dr. Dr. Ramon Mª Miralles); Pediatria (Dr. Ricardo Closa); i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (Dr. Jordi Recasens).

Aquesta iniciativa es materialitza en la tasca dels tres hospitals de la ciutat, l’Hospital Sociosanitari Francolí (gestionat per GIPSS), l’Hospital Joan XXIII (gestionat per l’ICS) i l’Hospital Santa Tecla (gestionat per la Xarxa santa Tecla), i l’atenció als centres primaris i la domiciliària. La finalitat dels plans, que van ser aprovats i presentats en societat amb una roda de premsa als Serveis Territorials de Salut el passat 29 de juliol, és establir línies de cooperació entre els centres, serveis i programes de les entitats signants, definint uns objectius compartits i gestionant els serveis de suport a l’activitat assistencial.

Entre els objectius d’aquesta col·laboració estratègica entre els tres proveïdors sanitaris hi ha el de treballar conjuntament per la reducció de les llistes d’espera quirúrgiques a la zona del Tarragonès i el Baix Penedès, baixar el nombre de derivacions de pacients a centres sanitaris de Barcelona, unificar formes de treballar i línies d’actuació per garantir l’equitat en l’accés al sistema i l’atenció de la ciutadania i la voluntat de garantir la capitalitat sanitària de Tarragona a la zona sud de Catalunya amb la posada en comú del coneixement dels professionals sanitaris i l’atracció de nous serveis al territori.