Un total de 20 concerts donen forma a la nova temporada de primavera de l’Auditori Josep Carreras

Per . Actualitzat el

La temporada de primavera de l’Auditori Josep Carreras comptarà amb un total de 20 concerts “d’una gran varietat d’estils com ara la música clàssica, el jazz, el flamenc i la música infantil, la qual enguany tindrà una programació estable”, ha destacat la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Àngels Poblet.

La temporada s’iniciarà aquest divendres, 24 de gener, a les 9 del vespre amb Kontakte Grup de Percussió i Mara Aranda, que presentaran el concert “Els Dotze Treballs d’Hèrcules”, i s’allargarà fins al 19 de juliol amb el reconegut Christoph Schlüren i l’Orquestra Camera Musicae, que interpretaran “Redescobrint la música germànica”. En aquest sentit, el programador de l’Auditori Josep Carreras, Josep F. Solórzano, ha destacat que “en aquest concert podrem gaudir a l’Auditori de l’estrena mundial de la Sinfonietta de Schwarz-Schilling”.

Durant aquesta temporada, l’Auditori ha programat diversos concerts entorn als 4 aniversaris d’enguany: els 250 anys del naixement de Beethoven, els 20 anys de l’Orquestra de la URV, els 10 anys del Quartet Gerhard i, per últim, els 40 anys del Conservatori de Música de Vila-seca.

A més d’aquestes efemèrides, que es veuran reflectides en els diversos concerts de primavera, també destaca enguany el concert de Martirio i Chano Domínguez, que seran a l’Auditori el 14 de març amb el concert “A bola de nieve”.

De la programació infantil destaca el concert “Sóc feliç” de Dàmaris Gelabert, el proper 30 de maig a les 6 de la tarda i “L’endrapasomnis”, que es representarà el 8 de març, una obra finalista al Premi Enderrock i guanyadora del Premi de la crítica 2014 al millor espectacle familiar.

Per la seva banda, Xavier Pastrana, assessor de programació de l’Auditori Josep Carreras, ha repassat els concerts relacionats amb el Conservatori de Música de Vila-seca, que en són un total de 5 i dels quals ha destacat el concert del Cor Sant Esteve, titulat “Llum”, “un espectacle molt visual, molt pensat pels ulls, amb un gran muntatge de llums i moviment”. Aquest concert serà el 22 de maig, mentre que l’Orquestra Händel, el 31 de maig, portarà una mostra del que ha treballat durant el curs, sota la direcció de Rafael Fabregat. La temporada també comptarà amb “The Canigó Early Music Ensemble”, el Trio Beethoven i Ramon Humet i Sílvia Vidal.