L’Institut Pere Martell renova els estudis de televisió amb material de Blackmagic Design

Per . Actualitzat el

L’alumnat d’Imatge i So de l’Institut Pere Martell de Tarragona estrena nou material per a la producció de programes televisius en directe. Aquesta és una de les inversions que el centre ha realitzat en el seu pla de millores previst per aquest curs. Aquesta millora dels estudis de televisió, que utilitzen els alumnes de segon curs del CFGS de Realització de Projectes d’Audiovisuals i Espectacles, inclou múltiples càmeres Ursa Broadcast, un mesclador ATEM Television Studio Pro 4K i un panell de control ATEM 1 M / I Advanced Panell i ATEM Camera Control Panel, tots ells de Blackmagic Design.

«L’experiència amb aquest nou equipament, tant de docents com per l’alumnat, és realment positiva. Formar als futurs professionals amb les mateixes dinàmiques de treball avançades de les productores del sector els assegura comptar amb la preparació adequada a l’hora de buscar feina”, destaca Josep Maria Grau, Cap de Departament d’Imatge i So. En aquest sentit, cal destacar que l’Institut Pere Martell aposta, dins de les seves possibilitats, per la qualificació de l’alumnat d’acord amb les últimes tecnologies de cada sector.

L’alumnat es familiaritza amb l’operativitat d’aquests dispositius amb la realització de programes multicamèra i un àmbient el més similar possible a uns estudis de televisió reals. Es desenvolupen diverses pràctiques que van complicant-se exigint més responsabilitats i tasques en la realització. Entre aquestes, es du a terme un telenotícies amb 3 càmeres, una entrevista amb insercions de diverses fonts, i en les més avançades han de produir programes magazins que inclouen l’ús d’efectes amb chroma, control de càmera amb grua i ,fins i tot, la inclusió de dispositius mòbils que utilitzen com a càmeres subjectives dins del públic. En tots aquests processos treballen també amb programaris com Davinci Resolve, OBS o Premiere, que els permeten adaptar els projectes a les necessitats específiques d’aquests.

L’INS Pere Martell és un institut específic de formació professional que compta amb més de 1000 alumnes i està estructurat en 9 famílies professionals, una de les quals és la d’Imatge i So.