El ple aprova el projecte d’obres de pavimentació de 4 zones d’aparcament públic

Per . Actualitzat el

El ple de l’Ajuntament de Salou de dimecres, el darrer de l’any 2019, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics (Sumem per Salou, PSC, ERC, Ciutadans i PP), inicialment, el projecte d’obres ordinàries de pavimentació de 4 zones d’aparcament públic al municipi de Salou.

A nivell global, l’actuació en aquestes 4 zones preveu l’augment de 547 noves places d’aparcament, i la millora de 227 places ja existents. Així doncs, suposen una actuació sobre 774 places, que quedaran repartides segons els següents tipus: 697 places d’estacionament públic per a cotxes; 23 places adaptades per a persones de mobilitat reduïda; 22 places d’estacionament públic per a motocicletes; 4 places d’estacionament públic per a autobusos (estació FFCC); 9 places d’estacionament públic per a taxis (estació FFCC) i 19 places de parada, no estacionament (estació FFCC).

A nivell concret, l’actuació a cadascun dels 4 àmbits d’actuació suposarà que a la zona 1, a l’aparcament del carrer Pompeu Fabra, es farà la pavimentació i la il·luminació de l’aparcament existent amb acabat de terra. Les places actuals són 110 i les places resultants seran 140, comptant 5 places per a persones de mobilitat reduïda i 11 per a motocicletes.

A la zona 2, a l’aparcament del carrer Pont dels Estanyets, es farà una ampliació de la zona d’aparcament una reordenació. Les places actuals són 127, i les places que en sortiran seran 190, comptant amb 6 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda i 3 places per a motocicletes.

A la zona 3, a l’aparcament del c. Joan Fuster es generarà un nou aparcament, amb 224 places i 8 d’elles seran reservades a persones amb mobilitat reduïda.

I a la zona 4, a l’aparcament de l’estació provisional de ferrocarril de Salou PortAventura, es generarà una nova zona per estacionar amb 143 places, a més de diverses places més. En aquest cas, estem parlant de 981 m d’aparcament en cordó, dels quals 713 corresponen a estacionament públic i 268 m amb les limitacions següents: 4 places reservades per a persones amb mobilitat reduïda; 8 places per a motocicletes; 4 places per a autobús; 9 places per a taxi; i 96 metres de parada, no estacionament, que suposaran 19 places.

El pressupost base de licitació per a aquest projecte d’obres ordinàries de pavimentació de les 4 zones d’aparcament públic és de 746.375,75 euros. A principis de l’any que ve s’adjudicarà l’obra per tenir a punt les actuacions abans de la temporada turística. Unes obres que contribuiran a millorar la mobilitat urbana i sostenible del municipi.

El ple també ha aprovat, inicialment, el projecte d’obres ordinàries d’implantació d’il·luminació Led RGB i White al carrer Saragossa de Salou. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots favorables dels regidors de Sumem per Salou, PSC i Ciutadans. ERC hi ha votat en contra i el PP s’hi ha abstingut.

El regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat, respecte a aquest punt, que la tecnologia Led s’implementarà al llarg dels dos passejos principals de Salou, el de Jaume I i el Passeig Miramar, en els pròxims anys, subvencionada pel projecte del Ministeri de Turisme Red.es.

D’altra banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, davant l’assistència avui al ple de diversos treballadors de l’empresa adjudicatària de la neteja d’edificis municipals Tempo, ha dit, en el torn de precs i preguntes, que “lamentem molt la situació” i que “des de l’equip de Govern s’estan estudiant mesures per tal que les famílies afectades pel no cobrament dels seus sous puguin fer-ho al més aviat possible”. El batlle ha dit, tanmateix, que “necessitem de l’actitud activa de part dels treballadors, perquè interposin els recursos oportuns i pertinents davant del Jutjat del Social, reclamant el cobrament de les seves nòmines”, una acció que “ens ajudaria”, ha assegurat.