El Port, seu d’una nova edició de La Marató de TV3

L’espai portuari és, des d’inici de l’acte solidari fa 28 anys, una de les quatre seus telefòniques del territori català

Per . Actualitzat el

Diumenge 15 de desembre, el Tinglado 1 serà el centre de recepció de trucades de La Marató de TV3 a favor de les malalties minoritàries. L’espai portuari és, des d’inici de La Marató fa vint-i-vuit anys, una de les quatre seus telefòniques del territori català amb la Fira de Barcelona, l’Auditori Palau de Congressos de Girona i la Universitat de Lleida.

Enguany La Marató està dedicada a les malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants i inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Prop d’un 80% són d’origen genètic i, per això, moltes són hereditàries. Es calcula que a Catalunya les malalties minoritàries poden afectar actualment a 400.000 persones. Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar la recerca.

A la seu de Tarragona, el Tinglado 1 com a centre de recepció de les trucades s’instal·laran 75 línies d’atenció telefònica amb molts voluntaris i voluntàries que atendran, en diferents torns, durant 5 hores les trucades, de les 19 a les 24 hores.

Els donatius dels ciutadans que pujaran al marcador arriben a través de milers de trucades al 900 21 50 50.També el Moll de Costa és l’escenari diumenge 15 de desembre al matí, de la VIII Cursa i Caminada Solidària per a la Marató de TV3. La sortida i l’arribada és al Port de Tarragona en un circuit per la ciutat de 6,5 km amb l’objectiu de superar els 6.200 euros que es van aconseguir en l’edició de l’any passat. Les inscripcions es poden fer a:www.athleticevents.net.

D’altra banda, també el mateix dia, a les 12 hores, el Teatret del Serrallo ha programat elconte La Fada de la Neu, un espectacle narrat per Rat Cebrián i música de nadales en català interpretades en directe per Domingo Garcia amb guitarra acústica i veu. L’entrada solidària és de 2 € i la recaptació va destinada per a la Marató de TV3 i es pot adquirir ataquilla.coop.

La recaptació de totes les activitats que organitza el Teatret del Serrallo durant aquestesfestes nadalenques sota el lema ‘Nadal de somni’ aniran destinades a La Marató de TV3.