Eduard Virgili guanya el concurs de pintura Fundació Mútua Catalana

Les millors obres del certamen es poden veure al Tinglado 1 del Port fins al 29 de setembre

Per . Actualitzat el

L’obra ‘En el blau està la llibertat’, d’Eduard Virgili, guanya el quart Concurs de Pintura Fundació Mútua Catalana dotat amb 3.000 euros. El segon premi, de 1.200 euros, és per a Rosa Solano amb la peça ‘Tiempo entre costuras’. A la categoria de Dibuix i Gravat, dotada amb 1.000 euros, la guanyadora és Rita Sala amb l’obra ‘El traspàs’.
Els noms dels premiats s’han donat a conèixer aquest dimarts al vespre, abans de la inauguració de l’exposició al Tinglado 1 del Port de Tarragona que acull una selecció de les millors obres presentades a la convocatòria. Es tracta del quart concurs de Pintura i de la tercera edició del de Dibuix i Gravat. Enguany, la Fundació Mútua Catalana ha augmentat els guardons fins a la xifra global de 5.200 euros amb la voluntat d’estimular la creació dels artistes de Catalunya i del conjunt de l’Estat espanyol. Hi han participat 130 obres i els organitzadors en destaquen l’augment en la categoria de gravat.

Davant d’un centenar llarg de persones, el president de la Fundació, Pere Jornet, ha agraït la implicació de l’Autoritat Portuària, s’ha mostrat satisfet de l’evolució del certamen i s’ha compromès a fer-lo cada cop més atractiu amb un progressiu increment de les dotacions. Jornet, l’alcalde Pau Ricomà i el president del Port, Josep Maria Cruset, han lliurat els guardons als tres premiats.

La mostra al Tinglado 1, que també presenta les millors obres del concurs de pintura ràpida organitzat pel Rotary Club Tarragona sobre edificis modernistes, estarà oberta fins diumenge 29 de setembre.