294 obres participaran al Psicurt-Festival de Curtmetratges sobre salut mental

També compta amb la secció EDUCURT en la que hi participen estudiants d’ESO, BAT i Cicles Formatius

Per . Actualitzat el

El Psicurt – Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona que se celebrarà a Tarragona del 10 al 13 d’octubre de 2019, ha tancat el període d’inscripció de la quarta edició amb un total de 294 obres inscrites en la secció oficial.

A la secció EDUCURT, en què poden participar estudiants d’ESO, BAT i Cicles formatius, s’han inscrit un total de 14 curtmetratges.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat el fet que “aquest festival és important perquè canalitza la salut mental cap a l’expressió cultural. És un certamen únic a tot l’Estat. Esperem que segueixi creixent, per això sempre comptarà amb el nostre suport”. Precisament la implicació del consistori en aquest festival ha estat un dels elements que ha posat èmfasi el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega. “La cultura i l’educació són motors del canvi, però malauradament a vegades només és una frase feta. En canvi, la implicació del nou govern municipal demostra que hi aposta”. I ha afegit Descarrega: “El Psicurt ens permet obrir una finestra per parlar de la salut mental”.

El Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics, relacionats amb la Salut Mental, més importants del Territori Espanyol, no tan sols per la qualitat de les obres rebudes, sinó per la labor que el Psicurt realitza en els Centres Educatius que demanen participar en l’activitat complementària de projecció en els mateixos centres i debat posterior amb els alumnes sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que poden veure.

Fins al 30 de setembre de 2019, continua obert el període d’inscripció per a la secció EDUCURT EXPRÉS. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (E.S.O), Batxillerat (Bat), Cicles Formatius i Universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del Concurs.

Per formalitzar la inscripció, que és totalment gratuïta, caldrà omplir un formulari a la web del Festival www.psicurt.com

Els curtmetratges finalistes d’aquesta quarta edició es projectaran, com cada any, a l’Antiga Audiència de Tarragona. L’entrada és gratuïta.

Què és el Psicurt?

El Festival Psicurt està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Tarragona i té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. Un projecte cultural, social i de salut que permeti promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental alhora que projectar la ciutat de Tarragona com a referent cultural arreu.

La selecció de la Secció EDUCURT (Centres Educatius)
INS Antoni Marti i Franquès de Tarragona
·RETRAT DE RECORDS
·MEVA
INS Pere Martell de Tarragona
·CAMINANT DESCALÇA
·VÈRTEBRA
·SENSE SENTITS(S)
INS Vila-seca i INS Ramon Barbat de Vila-seca
·PROU
·AL REVÉS
·DESCONNECTA
INS Son Pacs de Palma de Mallorca
·FELIÇMENT DIFERENTS
INS Rodanas de Épila (Zaragoza)
·RULETA RUSA
INS Luís Vives de Valencia
·BOSA
INS Pirámide de Huesca
·¿Y POR QUÉ YO?
INS Sant Josep Oriol de Barcelona
·AIXÒ NO ÉS UN TUTORIAL
La selecció de la Secció Oficial

25 PERCENT- Ane Celaya / Jon Vivanco / Jon Bazo
27 MINUTOS- Fernando González Gómez
AAZAR- Alberto Rodriguez / Alice Labourel / Fabian Riquejo
/ Ignacio Acerenza / José Luís Herrera / Juan González
AGUA Y JABÓN- Francesco Cocco
ALBÓNDIGAS- David F. Vega
CHENOA’S FAULT- Abril Zamora
CONGÉNITA- Polo Menárguez
DOS VIDAS- Alberto Collado de Lis
FIN- Álvaro García Company
I WISH- Víctor L. Pinel
LA TERCERA PARTE- Alicia Albares / Paco Cavero
LA TIERRA LLAMANDO A ANA- Fernando Bonelli
LO COTIDIANO- David Lara
MI HERMANO JUAN- Cristina y María José Martín Barcelona
MIEDOS- Germán Sancho
NOEL- Kike Arroyo
PERDÓNAME- Hugo Martínez Fraile
PORQUÉ MIENTE LA GENTE- Dídac Cervera Casademont
ROBARTE UNA NOCHE- Fernando Vera Moreno
SIEMPRE QUE LO CUENTO- Roberto Pérez Toledo
THE AFTERBIRTH- Ignacio Rodó / Blanca Bonet
TIEMPOS MUERTOS- David P. Sañudo
TONO MENOR- Iván Sáinz-Pardo
TOURNÉES- Israel González
UN CUENTO FAMILIAR- José Corral Llorente
UN DÍA EN EL PARQUE- Diego Porral
UNA MUJER COMPLETA- Ceres Machado
UNCOLOURED GIRL- Charlie García Villalba
UNO- Javier Marco Rico
VACA- Marta Bayarri
VALOR- Sergio Álvarez
VOLCÁNICA- Alberto Velasco