La URV entre les 20 universitats de l’Estat que més finançament han rebut de l’H2020

Pel seu pes en nombre de personal docent i investigador permanent, se situaria en vuitena posició en nombre de projectes aconseguits en el període 2014-2018

Per . Actualitzat el

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha fet públic l’informe referent a les subvencions que han aconseguit les entitats de l’Estat espanyol en el programa marc de recerca i investigació de la Unió Europea Horitzó 2020. Amb les dades que han fet públiques es posa de manifest que una de cada quatre propostes que han aconseguit finançament per les seves activitats de recerca compta amb la presència d’entitats de l’Estat.

En aquest informe la URV apareix entre les vint primeres universitats espanyoles que més finançament han rebut en aquests primers cinc anys de programa (2014-2018), de les més de 80 que existeixen. I pel que fa al nombre de projectes n’ha aconseguit 27, deu dels quals són coordinats per la Universitat. Si es té en compte el nombre de projectes assolits i el personal docent i investigador (PDI) permanent, la URV es trobaria en vuitena posició.

En el projecte H2020 hi participen tot tipus d’entitats. Per ordre de beneficiaris, a l’Estat són: empreses, universitats, centres públics de recerca, associacions de recerca, centres tecnològics, associacions públiques i associacions. Catalunya es manté com la comunitat que ha aconseguit un major nombre de fons fins al moment, amb un 29,7% del total, seguit de Madrid 8 (24,5%), i el País Basc (14,6%).