Que Déu ens agafi confessats

Per . Actualitzat el

Els resultats electorals del passat diumenge han deixat un panorama polític força convuls. La incertesa és la gran protagonista. Els caps de llista més votats han començat ja els contactes informals per intentar sondejar el terreny i voluntats de la resta de les forces polítiques. La regidora novell Carla Aguilar, la portaveu d’En Comú Podem, té la clau de la governabilitat. Ballesteros o Ricomà. Un d’ells es convertirà en el pròxim alcalde amb les conseqüències que això comporta.
Més enllà de la governació, el fenomen independentista pot ser el cavall de batalla de la política tarragonina. Els presos polítics tindran més suport institucional si finalment governa ERC. Algun llaç groc i alguna pancarta podria ser penjada al Palau de la Font, la qual cosa, Ballesteros i PP han pogut evitar en el passat mandat.
Les negociacions encara no han començat, però la lluita de galls serà una realitat. Ballesteros vol acabar la seva vida política com a alcalde i Pau Ricomà no vol perdre l’oportunitat de ser el primer alcalde republicà. Si no ho és ara, li passa l’arròs. Sigui com sigui, el pròxim mandat serà una olla de grills. Tot està en obert, ara i sempre… En Comú Podem tindrà la darrera paraula en la decisió del dos trios (PSC, Cs i PP) o (ERC, JxT i CUP). En fi… que Déu ens agafi confessats.