Teatre a la Fundació Estela: una eina per reforçar l’autoestima, la memòria i el treball en equip

Per . Actualitzat el

Un grup d’usuaris i usuàries de la Fundació Estela per a la Discapacitat van estrenar el passat divendres l’obra teatral ‘Cuento de los sentimientos. Jugando al escondite’, un conte original de Juan Carlos Bermejo adaptada per ells, amb l’assessorament de les educadores Montse Herrero i Anabel Jiménez, al Centre Cívic de Sant Salvador.

Juanjo, Gloria, Inma, Leanna, Joan, Maurici, Maria, Marisa, Olga, Francisco, Javi i Aleix són els protagonistes d’aquesta història que parla de sentiments com l’amor, l’egoisme, el desig o la passió, entre altres. Una obra que han estat preparant i assajant durant tot l’any i que el passat dia 1 de febrer van estrenar davant del seu públic, amics, familiars i altres usuaris de la Fundació Estela. Un grup d’onze usuaris més ha fet possible la representació gràcies al seu treball d’atrezzo, preparant el decorat, els vestuari, etc.

I és que en aquesta activitat de teatre, que s’ha desenvolupat al llarg de tot l’any, hi participen unes 20 persones amb discapacitat del servei de teràpia ocupacional. Les sessions de l’activitat en xarxa es fan setmanalment, cada divendres.

Segons les seves monitores «a través de la xarxa de teatre, obtenen grans beneficis com: reforçar l’autoestima i l’autoconfiança, també reforcen el sistema cognitiu, la memòria, l’atenció i la concentració i,  per últim, el treball en equip i les relacions interpersonals. Però el més important és, sens dubte, gaudir de l’activitat», asseguren.