Comença la Marató de Donació de Sang

Josep Fèlix Ballesteros i Joan Reig són alguns dels col·laboradors de la campanya #sangfluencers

Per . Actualitzat el

L’alcalde Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l’integrant del grup musical Els Pets, Joan Reig, han donat el tret de sortida a la Marató de Donació de Sang anant al Banc de Sang i Teixits ubicat a l’Hospital Joan XXIII per donar sang. Ballesteros i Reig han estat acompanyats per la coordinadora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, Virginia Callao, pel director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, pel president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, i pel president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla.

 

Per potenciar la donació de sang fins el dia 18 de gener, quan finalitza la marató, s’ha engegat la campanya #sangfluencer. La idea és donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja la Marató de donació de sang de Catalunya. Sigues #sangfluencer, des de les xarxes socials a l’ascensor de casa. De fet, es pretén convertir la campanya en un moviment internacional a favor de la donació de sang, estenent l’etiqueta #bloodfluencer i compartint-la amb altres bancs de sang com el National Health Service britànic, l’Etablissement Français du Sang o el Sanquin holandès.

 

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de Whatsapp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot amb l’objectiu de sumar les donacions necessàries per a les properes setmanes i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.